Maanantai: Ei ihmeempiä. Normaalit lenkit ja tössötykset.

Tiistai: Pasi oli illassa. Olin Pimun kanssa tokossa. Kivasti meni taas. Vähän tyttö on kyllä alkanut "komentamaan" jos ei namia kuulu tai jos liikutaan liian hitaasti. Se on kitkettävä pois heti alkuunsa! Tokon jälkeen Pimu jäi kotiin lepäämään. Tehtiin Jedin, Jazin ja äidin kanssa kunnon lenkki. Laitoin sähköpostia meidän homeopaatille. Varasin myös majoituksen juhannukseksi Tuorlan Majatalosta Piikkiöstä.

Keskiviikko: Agitreenit. Pasi edelleen illassa. Treenasin siis Jedinkin kanssa. Aluksi oltiin Suvin kanssa kahdestaan treenaamassa, mutta sitten ilmestyi myös Mika ja Minna. Lopulta paikalle saapui myös Pasi ja Nikke (jackru). Toden sanoakseni tätä en kyllä oikein sulata, mutta se siitä. Jazin kanssa otin taas kontaktit tarkasti. Vauhti oli kyllä Jazilta vähän pois, muuten meni ihan kivasti. Jedi meni tällä kertaa mun kanssa ihan sujuvasti. Kunhan sain sen ensin lopettamaan haistelemisen >=I. Pimun kanssa en tällä kertaa tehnyt mitään. Tarkoitus kyllä oli, mutta toiset jäi vielä treenaamaan kun lähdin kotiin lämmittämään saunaa... Kotosalla tehtiin taas pieni jäähdyttelylenkki. Varasin Jedille ajan homeopaatille.

Torstai: Ehdin käydä kotona kääntymässä ennen kun lähdettiin Jedin kanssa homeopaatille. Jazi oli laatikossa nukkumassa kun tulin kotiin eikä se tullut mua moikkaamaan. Järkytys olikin melkoinen kun se sitten tuli sieltä... tehtiin lähtöä kun Jazi tuli istumaan tuulikaapin ovensuuhun. Mun ei tarvinnut kun kerran vilkaista, järkytys! Kysyin Pasilta että mitä tytölle on oikein tapahtunut??? No, eihän Pasi tiennyt, koska Jazi oli näyttänyt ihan normaalilta vielä lenkillä ja syödessään. Tytöllä oli oikean silmän yläpuoli ja kuonon vasen puoli turvoksissa. Näytti aika kurjalta. Siltä seisomalta päätin että Jazi lähtee mukaan. Eihän sitä uskaltanut jättää kotiinkaan! Hengitys kulki ihan normaalisti ja muutenkin se oli ihan reipas ja oma itsensä.

Matkan aikana silmäluomen turvotus oli vähän pahentunut ja kuono oli turvonnut vähän oikealta puoleltakin. Vein Jazin ensimmäisenä sisälle saamaan hoitoa. Homeopaatti oli ihmeissään. Minkäänlaista pistojälkeä tai vastaavaa ei löytynyt eikä Jazi ollut Pasin mielestä päässyt lenkillä syömään mitään. Jazi sai turvotusta lievittävää "lääkettä", Apista.

Sitten paneuduttiin Jedin pissavaivaan. Samalla tietty seurattiin Jazin seuraavaa reaktiota. Sillä alkoi pimpsa punottaa, mutta silmäluomen punoitus hiukan hellitti. Kun se siinä kuljeskeli pitkin huonetta, niin huomattiin mustelma sen oikeassa takajalassa. Sieltä löytyi myös kuiva rupi. Mitään havaintoa ei ole missä ja mihin on itsensä telonut. Se saattaa kuitenkin olla syy turvotukseen jos haavaan on päässyt pöpöjä. Mene ja tiedä. Jedi sai taas lääkkeitä. Nyt unohdetaan Causticum, koska se vaikuttaa vain sulkijalihakseen. Siinä Jedillä tuskin on ongelmia, koska se pystyy kuitenkin pidättämään koko pitkän päivän. Kaikki oltiin sitä mieltä, että syy on henkisellä puolella. Niinpä poika sai lääkettä, Pulsatillaa, jonka pitäisi helpottaa sen ahdistusta. Tarpeen vaatiessa tiputteluun annetaan Clematista 3-5 päivän kuurina.

Reilu tunti siellä oltiin ja ihmeteltiin molempia koiria. Jazin turvotus laski ihan selvästi sinä aikana. Jazi sai myös mukaan uutta Natrium-muriaattia "päänsisäisten" ongelmiensa aukaisuun. Se on toiminut ainakin aikaisemmin. Täytyy taas antaa satsi kun tyttö on alkanut vähän varomaan mua palkatessa jne. Pyydettiin myös uusi satsi Arnicaa "traumojen", eli kolhujen yms. hoitoon. Ihan mihinkään pieniin tömäyksiin ei tietenkään mitään anneta... Kun päästiin kotiin, niin Jazin turvotus oli laskenut oikeastaan kokonaan. Tyttö katosi taas tunniksi. Istuskeltiin sohvalla kun Jazi tuli siihen tönöttämään. Heikossakin valossa huomasin turvotuksen. Tällä kertaa oli turvonnut vasemman silmän yläpuoli ja kuonon vasen puoli! Annoin uuden satsin Apista.

Iltalenkille lähtiessä Jazin turvotus oli lähes poissa. Tehtiin kuitenkin suht lyhyt ja rauhallinen lenkki. Tutkin sohvanaluslaatikon ja ravistelin viltin ulkona. Sieltä ei löytynyt mitään kummallista. Nukkumaan mennessä tarkistin että Jazi on vielä hengissä laatikossaaan ja niinhän se oli. Ei enää jälkeäkään turvotuksesta.

Perjantai: Pasilla oli koulupäivä. Hyvä niin, ehti seurailemaan Jazia aamusella vähän enemmän. Tyttö oli ihan ok. Sen kyljessä tosin näytti olevan pieniä paukamia, ainakin karva oli koholla. Iltapäivällä ei ollut enää mitään. Tällä viikolla hoidettiin sattuneesta syystä kauppahommat vasta perjantaina. Muuta ei sitten oikein tehtykkään. Leikkasin Pimun kynnet ja höyläilin kuollutta karvaa pois. Illalla olin niin poikki etten jaksanut edes tänne kirjottaa =P.

Lauantai: Pitkien yöunien ja aamutoimien jälkeen lähdettiin ajelemaan kohti Masalaa. Siellä siis järjestettiin KKK:n agikisat. Meillä kakkosluokassa tuomarina oli tuomariharjoittelija Esa Muotka. Pojilla tuomarina Ritva Herrala. Masalan kuplahalli oli kiva. Lämmin, valoisa ja suuri. Sisälle mentiin pyöröovesta. Alkuun kannettiin koirat sisälle, mutta Jedi ja Jazi kulkivat loppujen lopuksi ilman ongelmia ovesta. Pimua vähän jänskätti, joten se kulki joka kerta sylissä. Muuten kaikki koirat oli kyllä tosi reippaasti avarassa hallissa. Jazille just sopiva paikka kisata, ei näy mörköjä eikä muutakaan ahdistavaa =). Pimu pääsi kokeilemaan vierasta keinua ja nätisti kulkemista.

Sitten itse startteihin... Esa Muotka vaikutti oikein pätevältä tuomariharjoittelijalta. Mukava mies. Kakkosten rata oli helpon oloinen ja ihanneaika riittävä. Ensimmäinen virhe puomilta, nyt ei onneksi ihan älytön loikka, mutta loikka kuitenkin >=I. Siitä aita, aita ja putkeen. Mä onneton sain ohjattua Jazin väärään päähän. Se siitä sitten. Sitten loikattiin vielä Aankin alastulo. Kepit oli hienot, mutta sen jälkeen tökkäsi tosi pahasti. Pari aitaa jäi suorittamatta ja viimeisen sitten hyppyytin että aika katkeaa. Hyllystä huolimatta meille oli merkattu aika. Ihanneaika alittui sössimisestä huolimatta reippaasti. Vähän harmittaa...

Mini2:ten ja mini3:ten radat oli onneksi laitettu peräkkäin. Jos olisi ollut ns. "normaali"luokkajärjestys kaikissa luokissa, eli mini-medi-maksi, niin oltais jouduttu menemään jo heti aamusta. Kolmosten agilityrata oli aika mielenkiintoinen. Alussa oli pari pahaa ansakohtaa ja keskiosassa vaikeahko "aidan taakse työntö" kovasta vauhdista. Radan loppusuoralla oli myös okseri joka koitui monen nollarataa tehneen turmioksi. Ihanneaika oli melko löysä. Pasin ja Jedin suoritusta voisi kuvailla sanalla täydellinen. Vauhtia olisi koiraan saanut varmasti vähän lisääkin, mutta nytkin aika riitti kolmanteen sijaan! Poikien meno oli tasaisen varman näköistä, sellaista mitä sen kuuluukin olla... Mahtava rata kertakaikkiaan =).

No, aginollastahan tuli sitten ne tuplanollapaineet... Hyppärille pääsyä joutui odottamaan kolmisen tuntia. Liikuteltiin koiria ja katseltiin medien ja maksien suorituksia. Mikäs siellä lämpöisessä hallissa oli aikaa viettäessä. Hyppäri ei vaikuttanut kovin pahalta ja ihanneaikakin oli ihan ok. Pojat lähtivät molemmille radoille loppupäässä. Nollia ehti tulla melkoisesti ennen Pasin ja Jedin suoritusta. Ja mitäpä siellä sitten tapahtuikaan! Jedi kävi tosi kuumana lähdössä. Pasi yritti jättää sitä hetkeksi odottamaan että pääsee itse liikkeelle. Jedi lähti kuitenkin Pasin perään ja juoksi ekan aidan ohi. Pasi yritti saada Jedin takaisin hyppäämään aidan, mutta onnistui hyppyyttämään koiran väärin päin. Hylly siis jo ensimmäiseltä esteeltä! Voi ahdistus ja tuska sentään. Hyllyn jälkeen suorittivat radan nopeasti ja puhtaasti. Helppohan se on tehdä rentoa rataa kun ei ole enää paineita niskassa... =P.

Ulkona hölköttelin Jedin kanssa ja käytiin vielä koko porukalla kävelyllä ennen kotiin lähtöä. Päivä oli pitkä, kotoa lähdettiin aamukymmeneltä ja kotona oltiin iltakahdeksalta. Poikien "aginollan voimalla" jaksettiin kuitenkin vielä kukkua yli puolen yön. Oli se kyllä tosi hieno rata.

Tänään, siis sunnuntaina, ollaan lepäilty ja touhuiltu. Pitkästä aikaa käytiin myös pelaamassa sulkista. Kohta lähdetään lenkille liukastelemaan. Mä oonkin kaatunut jo ihan "kiitettävän" monta kertaa. Eilisen aamupyrähdyksen jäljiltä on polvet mustelmilla...