1266641.jpg

Jazi löhöö. Ylimääräinen " nisä" on takajalassa. Ei näköjään näy kunnolla noin pienessä kuvassa. Toi punoittava kohta se kuitenkin on.

Lauantaina oli paljon kotihommia. Loppujen lopuks päätettiin olla menemättä Pekolaan ja sulkapalloilemaan. Käytiin Kirstulassa juoksuttamassa koiria. Ilma oli mitä "parhain", eli satoi vuoron perään vettä ja räntää =P. Siihen vielä tuuli päälle niin johan oli kiva ulkoilla. Matkalla poikkesin viemään äidille synttäripaketin. Muuten ei kai mitään ihmeellistä...

Sunnuntaiaamuna (6.00) oli ihan järkyttävä lumimyrsky! Tuuli viskoi lunta ja tavaroita pitkin mäkiä. Nurkissa vinkui ja paukkui. Koirat ei olleet ekasta aamupissatuksesta kovin mielissään. Postilaatikolle oli käveltävä takaperin kun lunta tuiskutti muuten päin näköä. Ruokin koirat ja painuin takasin pehkuihin. Aamu möllöteltiin ja aamupäivästä tehtiin kimpassa lumityöt ennen lenkkeilyä. Kovaa hommaa. Meillä ei paljon tota "kunnossa pidettävää" alaa ole, mutta kyllä siinä hien saa pintaan helposti...

Onneks sää selkisi puolen päivän jälkeen. Ehdittiin jo ihmetellä kuinka hyvä ajokeli olisi tiedossa. Hesaan lähdettiin 13.30. pintaan. Sillon paistoi aurinko täydeltä terältä ja lämmitti mukavasti. Perillä oltiin ihan liian aikaisin. Aikataulut mätti ja jouduttiin odottelemaan mini2:sten alkamista aika kauan. No, tulihan lenkitettyä koirat ja ehdin seurata radan rakentamista kaikessa rauhassa. Agilityradan tuomaroi Johanna Nyberg. Rata oli ihan perus sellainen. Ei vaikea, mutta ei ihan läpihuutojuttukaan... Rataantutustumisen jälkeen pohdin, että muuten täysin mentävissä, mutta ne kontaktit...

Kävin tavoistani poiketen vähän lämppäämässä Jazia. Otin keppejä ja keinua. lisäksi tyttö oli rataantutustumisen ajan Pasin kanssa radan reunalla täpisemässä. Jazi lähti vauhdikkaasti liikkeelle, hyppy, pituus ja suora putki, siitä käännyttiin takaisinpäin aidan kautta keinulle. Keinun meni tosi reippaasti. Kontakti oli siinä ja siinä mutta otti kuitenkin. Siitä en osannut ohjata sitä edessä olevaan putkeen, vaan meinasin työntää sen pituudelle, sain kuitenkin korjattua tilanteen. Parin hypyn kautta puomille. Ja sitten, mitä tekee paukapää ohjaaja??? Ei ainakaan niin kun aina treeneissä. En puhunut Jazille mitään ja johan se pomppas reilusti ennen kontaktia. Hyvä minä! Sen jälkeen putkeen meno vähän tökkäs, mutta taas mentiin. Putkesta aidan kautta Aan alla olevaan putkeen. Hienosti meni minne pitikin! Renkaan kautta kepeille. Hienot kepit! Aidan kautta Aalle ja eeeiiii!!! meni putkeen! Mulle ei tullut mieleenkään että Jazi valitsee Aan sijaan putken. Videolta näkee että ohjaan sitä ihan selvästi enemmän putkeen enkä näytä kropallani Aalle.

Hyllypä siitä sitten pätkähti. Lopulta Aan kontakti oli hyvä ja loppusuora enää edessä. Hyvä rata Jazilta. Se puomin loikka oli kyllä ihan järkyttävä! Vähän huonoa, mutta paljon enemmän kuitenkin hyvää.

Hyppyradalle päästiin melkein tunti aikataulusta myöhässä. Sattuu sitä Hesalaisillekkin... ei mee kaikki sielläkään aina ihan nappiin. Seurasin taas radan rakentamista. Rata ei näyttänyt pahalta radan laidalta eikä rataantutustuessa. Tuomarina Saviojan Anne. Taas oli hyvä fiilis kun menin "pompottamaan" Jazia ennen starttia. Se oli taas odottamassa rataantutustumisen ajan ja vinkui täpinöissään =D.

Hypärin ihanneaika oli 34sekkaa. Alun aitaväännöt meni nappiin, siitä putken ja aidan kautta kepeille. Päätin ottaa kepit "väärältä" puolelta, koska se oli loogisempi puoli radan jatkamisen kannalta. Jos hypärinolla olisi ollut hakusessa olisin ehkä valinnut toisin. Tosin saatiinhan Tampereellakin nolla "vääriltä" kepeiltä =). No, tällä kertaa ei nollaa tullut. Lähestyin keppejä jotenkin liikaa niitä päin ja jouduin väistämään. Yleensä annan Jazin hakea itse aloituksen mutta nyt tein jotain... toiseen väliin pätkähti ja korjatessa taas, aargh! Tyttö laski kymmeneen ja lähti, jouduin siis korjaamaan vielä poistumisenkin! Eipä ole meille pitkään aikaan moista sattunut! Parin aidan kautta pussiin. Leikkasin takaa pussilla. Yllättävän moni koira tuli tässä vaiheessa takasin pussista, mutta ei mun pieni Kaakinen =). Odotin sitä sitten jo seuraavan aidan takana. Lähdin varmaan liikaa vedättämään ja Jazille tuli liian kiire. Rima putosi. Radalta siis 20 ja aika 39,60. Mahtavasti oltais päästy aikaan jos ei olis mennyt sössimiseksi kepeillä.

Tulihan sitten käytyä ekaa kertaa Hesassa kisaamassa. Kerran aikaisemmin olen ollut menossa, mutta sillon Jazille iski "agikammo". Mua jännitti nyt normaalia vähemmän. Vatsa ei ollu niin kuralla kun normaalisti =). Olis voinut kuvitella että olis ollut, mutta ei. Hyvä näin. Varmaan mennään Hesaan vielä toistekkin. Summa summarum... koiraan olen tosi tyytyväinen, itse tarvisin kyllä enemmän ohjausvinkkejä ja kunnon treenejä...

Lähtiessä Hesassa oli kamala keli. Lunta tuiskutti ja tiet oli jäässä. Onneksi sää selkisi matkan varrella. Haettiin Mäkkäristä sapuskaa ja kotona oltiin aika tarkalleen 21.00. Kunpa se aikatulu oliskin pitänyt... Jazin kanssa kävin vielä kympin jälkeen pienellä verkkakävelyllä.

Viimeksi mainitisin KKK:n kisojen tuomariharjoittelijasta. Nyt näkyy Riksussakin olevan Milja harjoittelemassa molemmilla mini2:ten radoilla. Meidän eka rata 20.10 ja toinen 20.45. joten ei siellä kauaa nokka tuhise. Toivottavasti ovat aikataulusta edellä niin päästään vielä nopeemmin pois =). Se huono puoli tässä taas on, että mulle tulee pitkä päivä kun odotan ja jännitän iltaa... =P. 

Jazi ei edelleenkään ole enää oksennellut. Jedi on vuotanut. Mikä ihme se nyt on kun jätkä vetää lunta naamaan henkensä kaupalla. Kirstulassa lauantaina se ei paljon muuta tehnyt. Sitten se hytisee ja tärisee kun on kylmä. Koko kotimatkan kuului auton perästä köhinää ja ähinää. Hetki kotona ja oli päästävä pissalle. Kuin myös monta kertaa uudestaa illan aikana. Ärsyttävä tapa!

1266648.jpg

Pimulla on ollut taas tylsää...

Kaikkihan alkoi siitä kun Pimulla oli muovinen vesikuppi päivisin. Se alkoi kaatamaan sen ja pureskeli sitä. Vaihdettiin kiviseen, se roudaili sitäkin ympäriinsä niin että se tyhjeni. Pasi vaihtoi kerran tilalle metallikupin. Se sitten menetti liukuesteensä aika pikaisesti... Kyllä kivikuppi on kuitenkin paras vaihtoehto. Kun sen jättää lattiakaivon lähelle niin se on ihan ok. Mitäköhän virikkeitä tolle neidille oikein päiviksi keksis???

Tulihan taas avauduttua. Jaksaakohan kukaan näitä sepustuksia edes lukea =D?!