1137071.jpg

Jedimees jo 8-vee

Jedillä on siis tänään synttärit. Eipä tosta äijästä uskois että on jo veteraani. Vauhtia ja hössötystä piisaa vielä ihan niin kun nuorukaisella =).

Lämpimät Isänpäiväonnittelut myös sinne Kaarinan/Espoon suuntaan! Jazikin onnittelee Jedi-iskää tuplasti =).

Ja sitten viikon tapahtumiin... Maanantaina kävin Pimun kanssa rokotuksessa. Kaikki hyvin, tyttö on ihan terve. Paino taas vähän putosi ripuloinnin ja kuivumisen takia. Tiistaina Pasi jatkoi renkaitten vaihtamista, tällä kertaa meidän äidin autoon. Sillä aikaa mä kävin kaupoilla kun ei loppuviikosta oikein olis aikaa... Keskiviikkona lähdin Jedin ja Jazin kanssa Pekolaan heti töistä tultuani. Oli pakko päästä vähän "treenaamaan" ennen kisoja. Sama vanha "virsi", eli otin Jedin kanssa kontakteja kunnolla palkaten. Keppejä otettiin kanssa aika paljon. Jazi oli tosi täpinässä ja oikein tanssahteli kun pääsi touhuamaan. Pirteä likka =). Pasi ja Pimu lähti sitten illemmalla Hyvinkään treeneihin. Hyvin oli kuulemma taas mennyt.

Torstaina lähdin suoraan töistä Hesaan Fazerin hlöstömyymälään Mariannen ja Tiinan kanssa. Tulihan taas pistettyä rahaa suklaaseen =P. No, ajattelin kyllä jo joulunaikaakin, jos ei tulis ihan kaikkea syötyä ennen sitä =D. Poikettiin myös Ikeassa niin kun on ollut tapana ja ainahan sieltä jotain tarttuu mukaan. Taas funtsin vähän joulujuttuja ja koirille piti tietty ostaa pienet pehmopökäleet. Voi sitä riemua taas kun saivat tuliaiset hampaisiinsa =D. Rankka päivä, mutta oli meillä mukavaa. Kolme koiraihmistä liikkeellä niin juttua riittää aina.

Perjantaina Pasi meni suoraan töistä Lepaalle hakemaan loput polttopuut isänsä mökiltä. Tuli kotiin joskus viiden pintaan ja oli aika poikki. Puita oli auto ja peräkärry täys ja auto piti tietty tyhjentää heti, että sai koirien häkit kyytiin. Olihan melko väsynyt mies mulla iltasella sohvalla kaverina... Mä pidin iltapäivästä itseni hereillä touhuilemalla kaikkee pientä. Kyllä se työviikko taas vei veronsa mustakin. Leikkasin Jedin kynnet ja tutkailin Jazin suuta. Tulehdusta siellä ei ole, mutta oikean puoleinen kulmahammas varmaan joudutaan poistamaan jossain vaiheessa. Ien on sen kohdalta huomattavasti "ulkona", eli jotain häikkää siinä on. Täytyy seurata tilannetta, parempi se on sitten poistaa kun lääkitä jatkuvasti. Ei ne antibiootitkaan kohta enää tehoa jos niitä jatkuvasti syö.

Lauantaiaamuna lenkkeilin Jedin ja Jazin kanssa. Pasi otti Pimun mukaan lähtiessään parturiin ja äidillään käymään. Koin kauhun hetkiä kun metsäpolulla kävellessä alkoi kuulumaan kamala töminä. Onneks koirat haisteli just jotain ja seistiin paikallaan... noin 20metrin päästä polun ylitti iso hirvi se paineli menemään hirveetä kyytiä sivuilleen katsomatta. Meni niin kovaa ettei koirat edes noteeranneet sitä. Mulla meni kylmiä ja kuumia väreitä ja soitin järkyttyneenä Pasille. Hetken siinä seisoskelin ennen kun lähdin taas eteenpäin. Odottelin että jos sieltä vaikka vielä tulee jotain =O. Jännää jutussa on se, että elikko tuli ihan omakotiasutuksen vierestä eikä metsän suunnasta, vaan sieltä asutukselta päin. Metsään se oli menossa. Hajun koirat siitä sitten kyllä sai kun mentiin siihen mistä oli juossut. Vajaan kymmenen minuutin päästä kuului vaimea laukaus. Liekö uhrina ollut just samainen hirvi vai joku toinen. Sieltä suunnalta se kuitenkin kuului mihin hirvi kaahotti.

Pasi ja Pimu kotiutui reissultaan ja sitten lähdettiinkin Riksuun. Laamasen hyppäri ei vaikuttanut yhtään kivalta. Alku oli haastava mulle ja Jedille kun en yhtään pysty jättämään koiraa lähtöön. Se menikin vähän tönkösti, mutta ei siitä näköjään kieltoa tullut. Alku siis suht ok, kepeille vienti oli aika paha, putki kutsui suoraan edessä. Sinnehän Jedi oli menossa, sain kuitenkin huutamalla sen kääntymään takasin. Kepit hyvin ja keppien jälkeen putkeen, väärään päähän tietysti. En vetänyt koiraa tarpeeksi toiseen suuntaan ja se paineli lähempään päähän. Sen jälkeen mun ohjaus levähti totaalisesti. Jedi jätti monta estettä suorittamatta kun vaan rävelsin siellä jotain. Ei me kyllä oltais aikaankaan päästy mun liikkeelläni. Ei päässyt moni muukaan. Rata oli inhottavaa vääntöä väännön perään ja mun ohjaus ihan katastrofi. Anteeks Jedi... kyllä hävetti vähän aikaa radan jälkeen! Hyppärillä tuli 5 nollaa eikä kaikki noista päässeet aikaan.

Seuraavaksi oli vuorossa agirata. Taas se näytti väkisinvääntöradalta. Alku oli meille vähän helpompi kun hyppärillä. Se menikin hyvin, mutta kepeille vienti ei ollut ihan läpihuutojuttu. Putken suu oli todella lähellä ja sinnehän Jedi pätkäytti sen verran että tuli hylly. Noin puolet koirasta kävi putkessa ja se riitti hyllyyn. Tiesin että siinä täytyy vetää koiraa kunnolla poispäin, mutta se vaan taas unohtu. Tossa kohdassa tuli hyllyjä aika paljon. Nyt skarppasin ohjauksessa vaikka hylly tulikin. Yksi tökkäys tuli takaaleikkauksessa ja Jedi loikkasi puomin alastulon törkeesti. Muuten ihan ok rata. Meidän aika näyttää olleen 52,33 eli 3,33 yliaikaa. Ilman virheitä oltais päästy aikaan =D (laiha lohtu). Tällä radalla tuli huimat KOLME nollaa! 

Kolmas ja viimeinen rata oli myös agirata. Se ei näyttänyt ihan niin väännöltä kun edelliset. Alku oli kuitenkin melko samanlainen kun hypärillä =(. Siinä sitten taas tökkäs, mutta en tiedä saatiinko siitä kielto kun tuomaria ei näy videolla. Siitä jatketiin rataa ja meni mukavasti: hyvät kepit, keinun ja aan kontaktit hyvät (oli ekalla radallakin) ja käännöksissä pienet kaarteet. Muurilla tuli ohjaustössi ja Jedi oli jo menossa puomille. Sain sen kuitenkin suorittamaan muurin ennen puomille menoa. Tuomari ei tässäkään näy videolla, mutta uskoisin että saatiin muurilta se vitonen eikä alusta. Muurilla tuli ihan kunnon kielto ja alussa koira ei kuitenkaan ohita aidan linjaa... Puomin kontakit oli tosi hyvä, juosten koko koira kontaktilla niin kun Jedi vaan osaa =). Radalta siis 5 ja aika +4,18, eli tulos 9,18 ja sij.9. Tällä radalla taisi tulla 7 aikaan päässyttä nollaa. Niistä yksi Jepelle & Terhille, ONNEA!     

Sellanen Riksun reissu tällä kertaa. Onneks viimenen rata meni paremmin ja saatiin edes yks tulos. Mia Laamasen radoille en enää ilmottaudu. Uus yritys RimAn itsenäisyyspäivän kisoissa. Silloin myös 3 starttia tiedossa. La 13.12. ollaan menossa samaiseen paikkaan Juha Oreniuksen koulutukseen. Pasi ja Pimu ei ole sinne tulossa kun käyvät Juhan opissa muutenkin. Eilen Pimu treenasi keppejä ja otti vähän hyppyjäkin lämpimikseen. Jazi pääsi vaan käpöttelemään välillä, tyttörukka =P.

Tällähetkellä Pasi on taas Riksussa. Siellä on Agilityliiton järjestämä esteseminaari. Aiheena siis agilityesteet, varmaan ihan tarpeellinen juttu kerhon kalustovastaavalle =). Mulla riittäis siivottavaa, mutta ehkäpä kuitenkin alan rustaamaan juttua Haukku-lehteen... Kai pyhäpäivänä saa vähän laiskotellakkin?