Joo, Pimu oli eilen lääkärissä Tukittu. Se alkoi maanantaina aamulla yskimään kovasti. Yön nukkui kyllä hyvin. Yski se vähän jo viime viikolla, mutta lähinnä aamuisin, kun veti hihnassa. Sunnuntaina vielä oli pirteä oma itsensä, illalla ehkä köhi vähän. Maanantai seurattiin tilannetta, tyttö yski vaaleaa limaa. Soitin sille tiistaiksi lääkärin. Ma-ti välinen yö meni yskiessä ja aamulla sama jatkui. Kun tulin töistä, lattialta löytyi keltaista limaa jonka seassa oli verta Nolostunut. Pimu oli muutenkin tosi vaisu. Ruokaa sille ei saanut illan tutkimusten takia antaa, mutta ei se olis syönytkään. Monta päivää söi vähän huonommin, ainakin hitaammin.

Eilen Vethausissa meidän luottolääkäri Anssi tutki Pimun. Oli kuunnellut sydäntä tosi pitkään ja joka suunnasta. Siinä vaiheessa Pasi jo tiesi että siellä on jotain poikkeavaa... Sydämen rytmi ei ollut normaali. Tyttö rauhotettiin ja otettiin rintaonteloröntgen ja perusverenkuva, lisäksi nielu tähystettiin. Veriarvot oli normaalit, sydänvarjo normaali, mutta keuhkoputkien ympärillä oli lisääntynyttä tiiviyttä. Nielu on hieman ärtynyt. Diagnoosi on virusperäinen hengitystietulehdus. Kennelyskä epäilyä ei siis ole, koska veriarvot oli normaalit!

Pimu sai hengitysteitä laajentavaa lääkettä helpottamaan yskän oireita. Jos yskiminen jatkuu, niin täytyy aloittaa antibiootit. Pitäkää peukkuja että yskä loppuu! Kisauran aloitus siirtyy jos pamahtaa kuuri päälle Päättämätön. Nyt on tietty tärkeintä saada tyttö kuntoon. Rasitusta pitää välttää, eli Pimun treenit Hyvinkäällä loppui ennen aikojaan. Pidetään se nyt pari viikkoa treenitauolla. Tietty jotain ihan pientä voi Pekolassa käydä ottamassa joskus viikon päästä. Jos vaan oireet on hävinneet, toivottavasti on.

Pimun sairasloma tietää sitä, että Jedi lähtee tänään Pasin kanssa Hyvinkäälle. Toisaalta ihan hyväkin kun kerran kisaavat lauantaina. Sunnuntain Riksun treenit jää myös Pimulta väliin. Ens keskiviikkona mä menen Jedin kanssa Hyvinkäälle. Pasi lupas mulle viimesen treenikerran, kun suostun kouluttamaan sen vuorolla maneesissa Kieli ulkona. Olisin kyllä koutsannut muutenkin... Mutta onhan se kiva päästä Jedin kanssa taas Juhan oppiin.

Tänään Pimu on ollut jo paljon pirteempi. Yskii edelleen, mutta ei niin paljon. Aamulla söi vaan vähän, mutta iltapäivällä jo ruoka maistui. Täytyy laittaa sille reilusti iltaruokaa Hymy, se näköjään laihtuu ihan älyttömän nopeesti. Pimu paino eilen syömättömänä 6,10kg. Jazi painoi viime lääkärikäynnillä 6,25kg ja Jedi kotipunnituksessa tänään 7,10kg. Jätkä on kyllä tosi laiha. 

Hoitaja oli todennut tuodessaan Pimua tutkimuksista että: "Ehkä maailman ystävällisin koira! Heti kun vähän taju palasi niin alkoi häntä heilua." Se on meidän Pimpauer se Nauru.

Että sellasta tällä kertaa. Pimun vakuutus on kyllä maksanut ittensä takasin tässä vuoden aikana!