1244972992_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kasvattaja-Katja, Puuska & minä, viimeinen puraisu ;)

Toissaviikon tiistaina, kun saatiin Pimusta parempia uutisia, pakka meni vähän sekasin. Pasi oli jo kaiken varalta katsonut sopivan bordercolliepentueen, josta alkaa kyselemään pentua. Tämä siis jos Pimun tila olisi ollut ennallaan. Pasi päätti laittaa bc:n hankinnan jäihin ja kehotti mua ottamaan pennun nyt. No, kuten arvata saattaa, mulla ei kauaa nokka tuhissut Nauru.

Leena tarjosi meille heti samana päivänä tuontiurosta, sileää trikkiä, sitä harkittiin tosi tarkkaan. Kiitos luottamuksesta taas kerran! Tiistai-illan perehdyin pentuvälityksen pentulistaan. Keskiviikkona laitoin kyselyä urospennusta. Listalla oli oikeestaan vaan yks ja ainoa pentue mistä päätin kysyä. 

1244973054_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Sileä valko-musta uros oli vapaana ja Katja olisi sen meille myynytkin. Kysyi kuitenkin kiinnostaisiko meitä ottaa narttu sijoitukseen... Mähän olen vuosia "vannonut" etten ota enää terrierinarttua harrastuskoiraksi. Harkitsin narttua vakavasti, eikä päätöstä tietenkään pystynyt tekemään näkemättä pentuja. Parin päivän tiiviin sähköpostittelun jälkeen menin katsomaan pentuja emän kotiin Vesilahdelle. Katja oli oikeassa siinä, että päätös on helppo kun näen luonne-erot.

Puuska tunki heti syliin ja haki kontaktia. Oli äärimmäisen ahne ja innostui vetoleikeistä, loistavaa! Nooa ei hakenut kontaktia ja paineli "omia polkujaan". Poika oli ollut oman tien kulkija ihan pienestä asti, Puuska taas joukon villein... Nooa oli mun mielestä aivan ihana, mutta todennäköisesti ei soveltuisi niin hyvin meidän laumaan. Puuska taas vaikutti just siltä kun olin ajatellutkin Hymy.

Päätös oli siis lopulta aika helppo, Pasikin oli ennemmin nartun kannalla vaikkei Puuskaa nähnytkään. Pasi näki tyttösen livenä ekaa kertaa eilen kun mentiin sitä hakemaan. Jos tästä pentueesta ei olis meille koiraa tullut, niin sitten ei tähän hätään varmaan mistään...

1244973112_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Viikko meni sähköpostia kirjotellessa. Pennut muuttivat toissa lauantaina Napu-äidin luota Katjalle Valkeakoskelle. Sovittiin, että haetaan tyttö lauantaina. Katjan leikkimielinen toive oli, että mahdollisimman aikasin jos sopii! Puuska on nimittäin melkonen riiviö! Ääntä lähtee ja vauhtia riittää...

Jedi, Jazi ja Pimu oli hakumatkalla mukana. Kun haistoivat pennun autossa nousi meteli. Pimu oli hiljaa, mutta J&J konsertoivat. Matkan aikana Puuska kitisi välillä kun ei päässyt tutkimusretkille. Siitäkös taas elämä alkoi takaronkissa... Puuska oli autossa tosi reipas. Katseli uteliaana ympärilleen ja yritti päästä sylistä pois.

Kotona tutustutin pennelin uuteen kotiin ja takapihaan. Pasi kävi sillä aikaa toisten kanssa kävelyllä. Reippaasti Puuska tutki paikat, yhtään ei jännittänyt vaikka kaikki oli uutta. Ulkona oli kamala vauhti päällä. Älyttömän hyvin noin pieni pentu kulkee rapuissa. Aina ei ehdi nappaamaan tyttöä syliin ennen niitä. Ehdontahdon ei haluta sen kulkevan rappusia tossa iässä jatkuvasti. Muutenkin Puuska liikkuu tosi hyvin noin pieneksi pennuksi, tasapaino on hirmu hyvä.

1244973274_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pimu pääsi ekana tutustumaan pentuun. Ei ongelmia, Pimu oli hiljaa ja rauhallisesti katseli Puuskaa kauempaa. Jazi oli seuraava, se huusi pennulle vähän aikaa aivottomasti. Rauhoittui kuitenkin ja uskalsin päästää haistamaan -> kaikki ok. Tytöt saivat tutustua kolmistaan vähän aikaa. Sitten oli vuorossa Jedi. Jazi ja Pimu vietiin autoon odottamaan. Pidin Puuskaa sylissä ja hivuttauduin istumaan lattialle. Jedi oli aluksi kauhuissaan. Se ei oikein osaa suhtautua pentuihin. Kaikki hyvin Jedinkin kanssa. Pieniä ärähdyksiä tietty tulee välillä, mutta se tekee Puuskalle ihan hyvää. Vielä se ei uskalla kauheesti haastaa muita leikkimään.

Eilen Jazi vahti Puuskaa koko illan eikä Pimu saanut mennä liki. Tänään P&P on kulkeneet yhdessä. Pimu ei selvästikkään vielä uskalla alkaa leikkimään kääpiön kanssa. Selät vastakkain on kyllä hyvä nukkua Hymy. Pasi kävi Pimun ja Jedin kanssa Parolassa. Sillä aikaa Jazi yritti leikkiä Puuskan kanssa. Se oli kuitenkin Puuskalle vähän liikaa, juoksi kiljuen karkuun Kieli ulkona. Mutta siis kaikenkaikkiaan hyvin menee! Jedi ennemmin väistää kakaraa edelleen kun menee päin.

Yö oli aika iisi. Puuskalla on boksi sängyn vieressä. Nukkui siellä ja välillä sen edessä Katjan tekemän tilkkutäkin päällä. Kerran käytiin pissalla ja aamukuudelta noustiin taas pissalle ja syömään. Tyttö ei siis itkenyt yöllä ollenkaan Hymy.

Meidän hieno kolmen koiran autohäkki menee nyt sitten myyntiin. Pasi tilasi takaronkkiin veräjän väliseinällä. Tarkotus on, että siellä matkustaa kaks koiraa per puoli. Tulevaisuudessa sinne mahtuu sitten isompikin koira... Puuskalle ostettiin muoviboksi jossa saa kulkea autossa elokuulle asti. Saadaan veräjä vasta silloin.

Laitan tohon linkkilistaan kasvattajan ja isä-Pinton sivut. Voitte käydä kurkkaamassa.