Perjantaina pakattiin auto täyteen (todellakin) kamaa ja ajeltiin Hauholle. Pasi piti yllättäin puolipekkasen ja se helpotti hommia vähän. Mä ajelin suoraan töistä Tiiriöön ostamaan leiriporukalle aamupalatarpeita. Kotona en sitten ehtinytkään kauaa ihmetellä.

Lauantaiaamun pentutreenaajat ja vähän muitakin

Leiri alkoi perjantain luennolla. Aiheena harrastuskoiran lihashuolto ja kuntoharjoittelu. Luennoimassa meillä oli fysioterapeutti Elina Karhumäki. Luennolla vierähti reilu kolme tuntia, saatiin paljon ajateltavaa... Kun Elina näytti muille hierontaotteita, lähdin pissattamaan Jediä ja Jazia. Hain ne samalla autosta sisälle. Pikkulikat oli jo huoneessa totuttelemassa älämölöön. Heti alkumetreillä huomasin, että Jedi liikkuu huonosti. Jätkä ei kävellyt tai ravannut oikeestaan ollenkaan. Pyrki laukkaamaan, eikä suoristanut takajalkoja taakse. Great! Hyvin alkoi treeniviikonloppu!

Luennon jälkeen istuttiin vielä iltaa puolilleöin. Aamulla oli aikainen herätys, joten sen pitempään ei pystynyt venymään. Eikä olis jaksanutkaan, työviikko painoi kropassa. Yö meni miten meni. Nukuin aika huonosti. Puuska ja Pimu nukkui samassa häkissä, Jazi kevythäkissä ja Jedi mun peiton alla. Kuudelta aamulla Jedi päätti haluta ulos, joten lähdin sen ja Puuskan kanssa pienelle kävelylle. Hetken sain vielä nukkua ennen kun piti nousta tekemään aamupalaa. Koirat, niin meidän kuin muidenkin, oli yöllä yllättävän hiljaa.

 

Puuska opettelee suorittamaan esteen itsenäisesti

Lauantaiaamu alkoi pentujen treeneillä. Kouluttajana oli Seppo Savikko (myös agituomari). Seppo oli suunnitellut pienen "radan", josta me ei Puuskan kanssa suoriuduttu. Siipien välistä meni ihan ok, mutta mutkaputki oli pitkästäaikaa liian vaikea. Edellisestä treenikerrasta ainakin pari viikkoa aikaa... Ekalla pätkällä treenattiin sitten vaan suoraa putkea. Ohjasin Puuskan putkeen ja Seppo oli namin kanssa odottamassa toisessa päässä. Näin vahvistettiin sitä, että koira ei aina käänny (kenties) jälkeen jääneeseen ohjaajaan päin, vaan jatkaa suoraan putkesta tullessaan. Onneks Puuska ei vierasta ketään, niin tämäkin harjotus meni nappiin .

Kuvassa on meidän toinen treeni. Tällä kertaa irrottiin ohjaajasta esteelle ja Seppo antoi namin. Puuska meni hienosti, ihan näki miten sen aivot raksutti uutta juttua. Kyllä se nopeesti väsähtikin. Hienosti se ponnisti aina ennen rimaa, vaikka se oli vaan maassa. Likka on taitava . Viimeisenä treeninä oli puomin kontakti. Sitä käsiteltiin aika paljon juttelemalla. Seppo näytti miten alastulokontakti kannattaa opettaa ja se jäi hautumaan. Pitäis perehtyä naksuttimen käyttöön paremmin, näillä tiedoilla ei voi alkaa käyttämään... Paljon sain ajattelemisen aihetta, miten tästä nyt sitten lähdetään esteitä ym. opettelemaan...

Pentutreenaajat Puuska ja Jussi

Loppupäivän Puuska sai sitten hengailla ja pääsi Jazikin välillä ulos . Jedi treenasi aamupäiväryhmässä. En nähnyt menoa alusta asti kun olin keittiöhommissa. Oli kuulemma hakenut hypyille ja vauhti oli pois. Ottivat useamman pätkän parin tunnin aikana ja kyllä se jätkä siitä vähän vertyi. Treenin jälkeen kunnon jäähdyttely ja illemmalla venyttelin sen. Takajalat oli aika jupatissa, selässä ei tuntunut olevan mitään mainittavaa.

Taitaa olla Jussi lähellä...

Pimun treenit oli iltapäivällä. Pimu oli makee, Pasi tönkkö. Sai palautetta, että ohjaus on epäselvää molempien koirien kanssa. Pimua Seppo kehui taitavaksi . Päivä vierähti nopeasti. Meillä oli kivaa! Mahtava porukka kasassa ja aurinko paistoi. Mikäs siinä oli leireillessä. Seppokin viihtyi meidän hulvattomassa seurassa vielä kahvittelun verran treenien jälkeen. Saatiin sähköpostilla palautetta, että "jatkakaa valitsemallanne tiellä", eikä nyt ollut kyse pelkästään agilitystä .

Koiralla loistava kontakti, ohjaaja vaan ei oo huomaavinaan...

Illalla saunottiin, syötiin, juotiin, hölötettiin ja naurettiin. Videoitiin päivän aikana kaikkien treenejä ja katsottiin ne illalla läpi. Oli älyttömän mukavaa! Kannatti siis järjestää, vaikka välillä hermoo vähän kiristikin . Nukkumaan mentiin taas rankan päivän päätteeksi hyvissä ajoin ennen yhtä. Pasi oli ollut jo tovin peiton alla kun kömmin sänkyyn. Pimu treenasi sunnuntaiaamun ekassa ryhmässä. Mä heräsin aamulla taas puoli kuus Puuskan kolkutteluun. Ei auttanut kun lähteä taas "vanhuuden ja nuoruuden" kanssa ulos. Taas sain onneks vielä hetkeksi unen päästä kiinni.

Puuska seuraa tarkkana treenejä

Sunnuntain kouluttaja oli Ulla Kaukonen. Hänen treeninsä oli erilainen kun edellispäivän. Rata oli pidempi ja mentiin vaan sitä, Sepolla oli useampi lyhyt pätkä. Hyvä että olivat erilaisia! Pimu oli taas makee, mutta mitäpä muutakaan? Eihän se muuta osaa . Ullan mielestä Pimun ja Pasin yhteistyö on mahtavaa. Muuria ja rengasta täytyy treenata vielä paljon. Haltuunottokäskyä Pasi alkaa myös opettamaan Pimulle. Päivän aikana liikuttelin Jediä ja venyttelin pariin kertaan ennen sen treenivuoroa. Harkittiin sitäkin, että jätkä ei olis treenannut ollenkaan, mutta liikkui sen verran paremmin että uskallettiin hyppyyttää.

Valpas pieni Puustitsio

Vähän Jedi haki hypyille. Onneksi oli hyppykouluttaja, siis Ulla, paikalla. Antoi meille osteopaatin numeron kun sanoin, että Jediä ei oikein vieraat pysty hieromaan. Lauantai-iltana osteopaatista olikin kavereitten kanssa jo puhetta. Nyt on aika varattu lokakuun alkuun. Kun Ulla näki Jedin ja Pasin menon, hän ymmärsi Pasin rytmitysongelman Pimun kanssa. Jedi on niin erilainen ohjattava ja lisäksi hitaampi. Jedin treeni meni ihan ok, niin kun vaan kokeneella jyyrällä voi mennä .

Puuska pääsi päivällä juoksemaan Jussin kanssa agikentän viereiselle nurmikentälle. Kivaa oli ja kovaa mentiin. Karimäen Juha otti kuvia. Laitan muutaman kun ilmestyvät Rajaräyhän sivuille. Sunnuntaina porukka oli melko väsynyttä. Kyllä leirielämä vaatii veronsa... Ihan ens viikonloppuna ei jaksais ottaa uusiksi, mutta pian kuitenkin! Kiitos kaikille ihanille ihmisille koirineen seurasta. Kiitos myös kiitoksista, on mukava järkätä ja laittaa ihmisille jotka sitä osaa arvostaa .

Maanantaina Pasilla alkoi kolmen viikon loma. Ilta vierähti Kirtsulassa agilityn möllikisojen järjestelyissä. Ruutinillahan noi jo meiltä menee... Pimu ei kisannut, koska viikonloppu oli rankka. Käytiin kisojen jälkeen juoksuttamassa koiria peräkentällä.

Tiistaina oli taas pentukurssi Kaupunginpuistossa. Ensin esiteltiin temppuja. Puuskan kanssa näytin istu-maahan-istu-seiso ja pyörähtämisen. Ens viikolle pitää kai viilata ryömimistä, jalkojen välistä pujottelua tai jotain. Tai jos laiskottaa niin opetan sen antamaan tassua... Puhuttiin koirien terveyden hoidosta ja vetäjät tutki koirat pöydällä. Puuska oli pöydällä yllättävän rauhallinen. Antoi Hannelen tutkia kaikki tassut, korvat, hampaat jne. Lopuksi treenattiin vielä vähän maahanmenoa, mutta sehän me jo osataan .

Jazi oli mulla autossa mukana ja sen kanssa käppäilin siellä pienesti. Kotimatkalla poikkesin äidille ottamaan lehdet oven välistä. Pasi lenkkeili Pimun ja Jedin kanssa kotikulmilla. Tänään hieroin Jedin, ei ole tainnut jätkä aikaisemmin rentoutua yhtä hyvin kun nyt. Etupää ja selkä vaikuttais olevan ok. Antoi nyt hieroa pakaralihaksetkin hyvin. Oikea kylki aristaa vähän yhdestä kohtaa. Molemmat takajalat on ilmeiseti aika tukossa. Antoi kuitenkin käsitellä ihan hyvin. Nyt seurataan tilannetta ja katsotaan onko Jedistä kisaajaksi lauantaina.