Raaka-ruokinta

Osittainen barffaus aloitettiin hiljalleen maaliskuun puolessa välissä homeopaatin kehotuksesta. Ensin kasvimössöä, raakaa lihaa ja puuroa sekoitettiin kuivamuonaan joka jätettiin mahdollisimman pian pois. Ruoka meni alas kuin häkä ja koirien vatsat kestivät ruokavalion muutoksen tosi hyvin. Jazi ja Jedi ovat paremmassa kuosissa kuin koskaan!

Näin meillä syödään:

aamulla: 1 osa puuroa, 1 osa kasvista ja 1 osa lihaa/sisäelimiä, teelusikallinen raejuustoa tai maustamatonta jugurttia

iltapäivällä: ruokalusikallinen puuroa, kasvista, lihaa/sisäelimiä ja raejuustoa tai jugurttia

illalla: 1 osa puuroa, 1 osa kasvista, 1 osa lihaa/sisäelimiä, reilu1rkl jugurttia tai 2rkl raejuustoa tai 1 kokonaisena jauhettu raaka kananmuna (kerran viikossa)

Joka päivä iltaruokaan lisätään Nutrolin öljyä. Jedille & Jazille senioria ja Pimulle & Puuskalle ravintoöljyä.

Kuureina annan c-vitamiinilisää Jedin pissavaivojen ehkäisemiseksi.

B-vitamiinilisää annetaan treeni- ja kisapäivinä ja päivää ennen ja jälkeen.

Kerran tai pari viikossa laitan iltaruokaan kalkkilisän.

Iltapäivän "välipalan" saavat, koska Jedin vatsa ei oikein kestä pitkää paastoa.

Puuro: 2,5 dl hirssiä, 2,5 dl tattaria, 2,5 dl ohraa ja 2,5 dl tummaa riisiä, vettä sopivasti ja "sopivasti" merisuolaa. 

Kasvimössö: porkkanaa, kesäkurpitsaa, kukkakaalia, parsakaalia, salaattia, kurkkua, banaania, valkosipulia, pinaattia, nokkosta, marjoja, jne. jne.

Liha on yleensä naudanliha-sianlihaseosta, lisäksi broilerinlihaa, broilerin sisäelinseosta, jauhettuja siipiä, naudan sisäelinseosta, possun sisäelinseosta, jauhettuja kurkkutorvia, tonnikalaa... 

Ydinluut joka ilta jonkinlaiset luut 

Palkkana arkipalkkana saavat luomunappuloita joissa 70% lihaa, ihan mahdottoman hyvää herkkua. Kisoissa ja treeneissä pääasiassa broilerpyöryköitä