997733.jpg

Pimu tasapainoilee kivikossa

Lauantaina oli mahtava ilma tehdä pihatöitä. Saatiin haravoitua koko piha ja nyt lehdet odottavat peräkärryssä kuljetusta kaatopaikalle. Oltiin siis tehokkaita =). Pimulle oli suurta huvia hyppiä lehtikasoissa, isoimmat tietysti parhaita. Nyt Jazikin viihtyi meidän kanssa ulkona melkein koko ajan, harvinaista. Kaikki koirat pääsi myös kynsihoitoon ja "trimmaukseen". Noitten sileitten kohdalla trimmaus tarkoittaa hännän siistimistä ohennussaksilla. Pimu sai saman käsittelyn ekaa kertaa. Lisäksi nypin sen karvoja, jotka ei kyllä vielä irtoa. Iltapäivällä jätettiin touhuilusta väsynyt Pimu nukkumaan ja lähdettiin Jazin ja Jedin kanssa lenkille. Ilma oli aivan mahtava, aurinkoisen kirpeä syysilma. Pitkän lenkin jälkeen maistuikin grillattu liha ja punaviini =D.

Eilen käydessäni kaupungilla pääsin todistamaan seuraavaa: noin 60-vuotias nainen kääntyi parkkipaikalta yksisuuntaiselle kadulle ja tuli meitä vastaan! Mun ja naisen välissä oli yksi auto. Täti huomasi äkkiä ajavansa väärään suuntaan (ihme!?). Hänen onnekseen siinä oli kaksi kaistaa eikä toisella kaistalla ihan siinä kohtaa tullut ketään vastaan. Täti sitten töräytti autonsa toisen kaistan kautta kävelytien puolelle. Sen enempää en tilannetta nähnyt. Just aamulla olin lehdestä lukenut vastaavasta moottoritiellä...se vaan päättyi vähän huonommin. Tänään kisoista tullessa haettiin pizzat. Tällä reissulla päästiin todistamaan kun nainen töräytti linja-auton nokkaan. Onneksi vauhti ei ollut kova, mutta kyllä siinä silti peltiä rypistyi. Aika ilkeä tilanne, nähtiin että kohta kolisee, mutta mitään ei voinut tehdä. Nainen ei yksinkertaisesti noteerannut vasemmalta tullutta linja-autoa ollenkaan! Johtuneeko siitä että katu on ennen ollut yksisuuntainen...

Mulle tuntuu nykyään sattuvan ja tapahtuvan...eilen illalla kaaduin meidän rapuissa, joita on siis kolme askelmaa. Mulla oli sukat jalassa, (yleensä olen kotona paljain jaloin) ja ne sitten luisti jalat alta rapuissa. Hetken makasin lattialla miettien itkeäkkö vai nauraa, sattuiko "tarpeeksi" vai eikö. No, kyllähän se sattui. Tällä kertaa Pasi ei hakenut ekana kameraa...Tänään on ollut oikea käsi, selkä ja oikea kankku hellänä ja totisesti mustana. Autossa istuminen ei tehnyt selälle kauhean hyvää...On aika hakattu olo =P.

997737.jpg

Jedille maistuu käpy

Sitten agilityyn. Aamulla suunnattiin nokka kohti Myyrmäkeä. Matkalla poikettiin Nurmijärven Myllykukon parkkipaikalla. Siellä treffasin Sarzan, russeliyhdistyksen tarvikemyynnin hoitajan. Sarzalla oli mulle fleece russelilogolla ja kimppatilauksella tilaamani 1m x 1,5m ventabadia. Ventabadin postikulut olisi nousseet aika suuriksi, sen verran iso rulla se on. Myyrmäessä oltiin ihan hyvissä ajoin, tosin ilmoittautumisessa meni aikaa. Laitettiin kevythäkki rauhalliseen paikkaan katsomon "välikköön", melkein katsomon alle. Terhi ja Jeppe olivat jo aikaisemmin leiriytyneet samaan väliin. Kaikki koirat oli tosi rentoina isossa paikassa jossa oli paljon porukkaa. Pari vuotta sitten Jedi olis mennyt ihan lukkoon samassa tilanteessa. Nyt ei mitään. Pimu oli Myyrmäkihallissakin kuin kotonaan, se oli ihan arvattavissa. Tytöt sai olla häkissä kun pojat kisasi. Ekalle radalle lähtiessä Jedi kävi tosi kuumana, varasti lähdössä ja painoi ekan esteen jälkeen suoraan Aalle kun tarkoitus oli mennä putkeen...Tämän jälkeen vielä kielto keinulta (joka oli kyllä ihan sairaan liukas!), pomppu siitä ja puomin kontaktilta. Rata ei ollut vaikea, oli helposti suoritettavissa ihan puhtaastikkin. Näin kuitenkin tällä kertaa. Välissä vietiin koirat autoon kun aikaa oli paljon ennen seuraavaa starttia. Autossa ainakin rentoutuvat kunnolla ja jokaisella on omaa tilaa. Tässä välissä me kierrettiin Pasin kanssa messut läpi. Olihan yllättävän suppea t valikoimat. Mukaan lähti nahkahihna (ruskea) Pimulle, tassusakset ja piggyluita. Luitten kanssa saatiin kaupanpäälle pallolinko =D. Olihan muuten tassusaksissa hinta kohdallaan: yhdet maksoivat yli 60euroa! Hinnan olisi kuulemma saanut tingattua viiteenkymppiin...otettiin kuitenkin ne jotka maksoi 7euroa... Toinen rata oli kanssa ihan kivan oloinen, ei liian paha, ihanneaika tosin oli aika tiukka. Tällä radalla pojilla meni alku hyvin, mutta keinun Jedi taas kielsi =(. Se oli kyllä arvattavissakin. Keinun jälkeen putkesta kepeille ja siinä Pasi vedätti Jedin toiseen väliin, siitä sitten toinen vitonen. Tuloksena siis 10 ja yliaikaa. Tulihan taas kokemusta. Jazi oli toisen radan aikaan autossa ja Pimu yksin häkissä. Tyttö retkotti siellä ihan rauhassa yksinkin! Yllättävää oli se, että Jedikin malttoi jopa maata kun oli pimun kanssa häkissä. Jazin kanssa poika harvemmin makaa siellä. Jazi taas ei käynyt maate ollessaan häkissä Pimun kanssa mutta Jedin kanssa makaa aina. Ihme juttu! Tästä tultiin siihen tulokseen, että Jazi saa oman kevythäkin. Kisojen tuoksinassa Pimu pääsi tutustumaan Åsan ländereihin Mymlaniin ja Zimboon sekä pusseli (puudeli-russeli) Lindaan. Ai että kun oli taas kivoja kavereita =D!

997724.jpg

Vauhtikolmikko pitää taukoa pihahommista

Viikonloppu alkaa olla loppusuoralla, Räikkönen voitti maailmanmestaruuden( yllätys!) ja koirat kalttaa takkahuoneessa tyytyväisinä luitaan. Ihan mukavastihan tässä siis menee =). Mulla huomenna vapaata ja Pasilla koulupäivä. Nyt sohvalle.