Siis joulu, ainakin meidän osalta. On se mukavaa aikaa, mutta kiva kun kestää vaan muutaman päivän!

Lauantaina lähdettiin aamupäivästä mun mammalle Renkoon. Siellä Pimu ei ollut koskaan käynytkään. Jazi oli tosi kohtelias ja oksensi ensitöikseen matolle. Kaukana ei ollut Pasillakaan, joten meikäläinen sai sitten siivota. Ikävä kyllä matto meni pesuun. Jazi oli aika erikoinen. Se ei ole koskaan aikaisemmin mennyt mamman syliin. Nyt se sitten törötti sylissä rapsutettavana melkein koko ajan! Ihan mukava muutos meidän varautuneessa Jazissa!

Rengosta ajeltiin kotiin. Koirat jäi lepäämään ja me lähdettiin Parolaan viemään lahjoja kummipojalle. Sielläkin sitten istuskeltiin jonkin aikaa. Sieltä matkattiin hakemaan kuusi äidiltä. Laitettiin se terassille kun ei sisälle viitsitty roudata. Ilta menikin sitten hyvinkin rauhallisesti kun kyläily oli vienyt mehut.

Sunnuntaina aamusta lenkkeiltiin hyvin. Sen jälkeen meillä oli kunnon "jouluateria". Siskoni (hoitotäti) Susa ja poikaystävänsä Ville oli käymässä. Iskä saapui paikalle pitsojen kanssa ja jälkkäriksi syötiin jouluista puolukkajälkiruokaa =). Koirat sai omat paketit revittäviksi. Tämän vierailun jälkeen lähdettiin taas Parolaan. Tällä kertaa Pasin mummolle ja papalle. Siellä vierähti muutama tunti ja siitä poikettiin vielä anopillekkin. Jazi tyrkytti itseään rapsutettavaksi molemmissa paikoissa. Oltiin kaikki ihan rättiväsyneitä kun iltasella kotiuduttiin. 

Aattona nukuttiin pitkään, syötiin riisipuurot ja lenkkeiltiin taas kunnolla. Lenkin jälkeen saunottiin ja oltiin hissukseen. Kaikessa rauhassa valmistelin iltapäivän jouluateriaa. Ihanaa kun ei tarvinnut mennä mihinkään eikä ollut kiire!

Äiti ja mun täti olivat meillä syömässä. Jazi tunki taas heti ensimmäisenä Seijan syliin aiheuttaen suurta ihmetystä. Eihän se ennen ole tällainen ollut! No ei niin... Syötiin itsemme ähkyksi ja vietettiin rauhallista iltaa. Koirien kanssa oli pakko käydä pienellä kävelyllä, raitis ilma teki kyllä hyvää! Lahjoja ei saatu paljon, mutta laatu korvasi määrän sata nolla! Kiitos vaan kaikille ;).

Joulupäivänä makoiltiin, syötiin, makoiltiin, lenkkeiltiin, syötiin ja makoiltiin...illalla oli vielä pakko käydä pienellä lenkillä. Vietettiin siis laatuaikaa ihan vaan omalla porukalla. Alkuperäinen suunnitelma oli kyllä mennä Pasin mummolle syömään... Aatosta jäi kuitenkin niin paljon ruokaa että kaikkea ei raaskinut heittää pois. Meillä ei ole tapana syödä jouluruokia enää tapanina. Sen verran käytiin ihmisten ilmoilla, että haettiin Makuunista The Simpsons Movie. Päivälenkin jälkeen Pimu oli ihan pakko pestä. Tyttö ryöpyttää lenkillä menemään ihan täysiä ja pää viidentenä jalkana. Ei sitä olisi enää pelkällä pyyhkeellä saanut puhtaaksi...

1159320.jpg

Pimu valmistautuu treenaamaan

Tänään meni taas överiksi vaikka oltiin päätetty toisin. Viihdyttiin siis peiton alla aika pitkälle päivään. Jazi on ollut tästä kyllä tosi tyytyväinen. Se kun ei yleensä pääse sänkyyn ja nyt olen pyytänyt sen sinne jo neljänä aamuna! Ei se sieltä kyllä sitten lähdekkään ennen kun muut on nousseet =). Jedikin on saanut nukkua häkki auki, mutta ei se sieltä silti mihinkään lähde.

Iltapäivällä otettiin itseämme niskasta ja lähdettiin treenaamaan Pekolaan. Koirilla oli järkyttävä into. Kyllähän tässä aika pitkä agilitytauko on ollutkin. Hiottiin taas kontakteja ja keppejä. Jazi ei varmaan koskaan ole käynyt yhtä kuumana =D! Jedi oli taas särmä jätkä. Pimu treenasi kaikkia esteitä mitä aikaisemminkin. Hyvin menee. Nyt kokeiltiin uutena juttuna kerran Aan alastuloa. Ennen loppiasiviikonlopun kisoja täytyy varmaan käydä treenaamassa muutamaan otteeseen. Treenien jälkeen sitten Mäkkärin kautta kotiin. Maistuipas hyvältä ;).

Pasi meneekin jo huomenna töihin. Mun loma jatkuu, menen töihin vasta ens viikon perjantaina. On Pasillakin sentään ens maanantai vapaata. Jedillä alkaa huomenna tuskan aika kun ilotulitemyynti käynnistyy...ikävä kyllä sääennuste lupailee näillä näkymin uudenvuodenaatolle pikkupakkasta ja melko selkeää... Huomenna on mentävä ostamaan DAP:pia =(. Yritetään pärjätä ilman rauhoittavia.