887610.jpg

Jazi liitää

Lauantaina aamupäivällä suunnattiin nokka kohti Riihimäkeä. Saavuttiin paikalle hyvissä ajoin, aikataulu oli vähän myöhässä. Ehdittiin siis liikuttaa koiria kunnolla ja katsella vähän ykkösluokan maksejakin. Ilma oli hyytävän kylmä.

Mini2:ssa oli Tuomarina Leena Rantamäki-Lahtinen. Rantiksen radat meillä on Jazin kanssa menneet yleensä ihan ok. Rata oli aika iisin oloinen. Lähdössä aidan jälkeen oli keinu. En ohjannut Jazia kunnolla keinulle vaan se pyrki kepeille. Niinpä tyttö ei saanut kunnon vauhtia keinulle ja jämähti keskelle keinua. Lähti kuitenkin liikkeelle ja otti hyvän kontaktin. Seuraava kontaktieste oli Aa. Jazi laskeutui sen ripeämmin kun treeneissä ja hyppäsi. Mun mielestä ei ottanut kontaktia, mutta Rantis oli ihan vieressä eikä antanut siitä vitosta. Sitten puomille, Jazi hyppäsi alastulon ihan selkeästi. Radalta siis 5 ja aika +1,48 kun aikaa tuhraantui keinulla. Sijoitus noinkin huonolla tuloksella kuitenkin 3.! Jazi meni ihan hyvällä innolla. Olen tyytyväinen.

887619.jpg

Kuin myös Jedi

Mini3:sia tuomaroi Harri Huittinen. Ensin oli agilityrata. Varotin Pasi yhdestä miinakohdasta, jossa moni oli tehnyt virheen. Pasi kun ei ollut yhtään katsellut muitten menoa vaan lämmitti Jediä ja itseään. No, mies ei tietty ymmärtänyt mitä ansaa tarkoitin ennen kun sitten "astui" siihen. Jedi tuli putken jälkeen aitojen välistä ja hyppäsi oikean aidan väärin päin. Se siitä. Hyllyn jälkeen hyppäsi vielä puomin alastulon ja kepeillä taisi mennä aloitus pieleen kaksi kertaa...Tuloksena siis HYL.

Hypärillä sitten... Voi hyvää päivää miten huono tuuri. Jedin rata oli aivan loistavaa menoa loppu"suoralle" asti. Mutta sitten! Pasi odotti Jediä putkesta ja koitti saada sen käteen ja mukaansa edessä olevalle aidalle. Poika kuitenkin päätti hypätä Pasin selän takana olevan aidan, se kun oli suorassa linjassa putkesta tultaessa. Se sitten siitäkin. Pasin olisi pitänyt ottaa Jedi tarkemmin hanskaan... Ei paljon lohduttanut kun moni tuli radan jälkeen sanomaan että oli muuten hienoa menoa. Olihan se, kyllä Jedi osaa ;).

Pimu pääsi pörräämään katsojan roolissa muutaman kerran. Kyllä sitä taas kehuttiin kauniiksi ja vaikka miksi. Muuten tyttö oli taas avoin kaikelle, mutta sakemanninpentu pisti vähän mietteliääksi.

Kun vihdoin iltapäivästä päästiin lähtemään, ajettiin suoraan Kirstulaan. Siellä koirat, varsinkin Jazi ja Jedi, sai revittää täysillä. Varmasti paikat vetreytyi agiliitämisen jäljiltä tosi hyvin. Jazin tosin jäähdytin jo kisapaikalla hyvin. Illalla tehtiin sitten vaan lyhyt ja rauhallinen lenkki.

887680.jpg

Jazi nousi kakkosluokkaan heinäkuussa 2005... (kaikki ylläolevat kuvat on kaivettu "arkistosta" ;))

Tänä aamuna Jedi ei ollut yhtään jumissa. Molemmat kisaajat venyttivät itsensä aamutuimaan joka suuntaan oikein autuaasti. Hyvä juttu. Varmasti Kirstula auttoi tähän aika paljon. Aamutoimien jälkeen lähdettiin Tampereelle.

Mini2:set tuomaroi tänään Asko Jokinen. Viimeksi olin ollut kyseisen tuomarin radalla heti kakkosiin nousun jälkeen. Silloin rata oli ihan kamala. Sen vuoksi olin hiukan varauksellinen tälläkin kertaa.

Startattiin Jazin kanssa agiradalle ensimmäisenä, joten Pasi piti Jazia radan varressa rataantutustumisen ajan. Tyttö oli täysin täpinässä. Kulkivat pitkin radan vartta, Jazi vinkui ja kiskoi. Sain rataan ihan hyvän tatsin ja lähdin suorittamaan rataa hyvillä mielin. Kontaktit tietty arvelutti, Aa mentiin kaksi kertaa! Keinua ei ollut tällä kertaa. Jazi oli mahtava! Puomin kontakti oli loistava. Aalla ei himmannut taaskaan paljoa ja otti hyvän kontaktin. Aalta suunnattiin kepeille. Jätin koiran vähän selän taakse ja kun lähdin kääntymään, näin kuinka se hyppää viereisen aidan oikein sujuvasti. Että mä kärsin itsestäni sillä hetkellä hyvinkin paljon! Kepit puhtaasti ja nopeasti. Taas Aalle suht nopea alastulo ja aivan mahtava kontakti! Siitä putken kautta aidalle ja maaliin. Tuloksena siis HYL.

Jazin rata oli kyllä aivan loistava! Vauhdikas ja hyllyä lukuunottamatta täysin puhdas rata. Minkä takia ihmisen pitää olla tällänen tunari? Kukaan ei tehnyt tällä radalla nollaa ja tuloksiakin tuli vaan 4, loput hyllytti. Rata ei ollut vaikea, mutta kyllä sieltä ne miinakohdat löytyi. Me mentiin yhteen niistä =P. Ne mitkä selvitettiin oli koiran vienti putken kauempaan päähän (hyllyjä on näistä tullut meille muutama...) ja koiran vienti Aan alla olevaan putkeen. Putken suu siis ihan Aan vieressä. Sitä epäilin että kuinkas se onnistuu, mutta sinne sujahti eikä muuta miettinyt =D. Muitakin pahoja paikkoja oli, mutta nämä meille pahimmat.

Hyppyrata näytti radanreunalta tosi haastavalta. Heti alku oli aika paha enkä oikein tiennyt miten sen ohjaisin. Kepit oli pakko ottaa ns. "väärältä" puolelta. Jazi on vasta lähiaikoina alkanut "jumin" jälkeen pujottelemaan ne sujuvasti niin. Lisäksi radalla oli okseri, jota ei olla treenattu aikoihin.

Rataantutustumisessa kaikki kuitenkin loksahti paikoilleen. Tiesin tarkalleen miten Jazia ohjaan. Tällä kertaa lähdettiin loppupäässä. Katsoin muutaman alkupään koirakon, mitään huippusuorituksia en nähnyt. Jazi oli taas täpinässä kun hain sen maneesiin. Radalle lähtiessä ei ollut mitään tietoa oliko tullut nollia ja minkälaisia aikoja. Selvitettiin alun välistäveto niinkun olin suunnitellut. Sitten vaan täysillä eteenpäin. Kepeillä Jazi vähän himmasi, mutta suoritti ne virheettömästi. Paljon hitaammin tosin kun niin että olisin ollut "oikealla" puolella. Okseri meni siinä missä muutkin hypyt. Loppusuora putken kautta maaliin ja NOLLARATA!!!

Tehtiin siis todellakin nolla ja päästiin aikaankin. Hitaat kepit ei syöneet aikaa liian paljon. Tällä radalla tuli kaksi nollaa ja meille se toinen, sijoitus siis 2. Mahtava tunne. Vihdoinkin! Jazi oli taas ihan yliveto. Mahtava koira mulla. Kyllähän se on ollut aina tiedossa, että kun Jazi toimii, niin se on hyvä. Nyt se alkaa taas olla oma itsensä. Kova työ alkaa kantaa hedelmää. Ihanaa kun välillä tulee tällaisia valon pilkahduksia. Tällä jaksan taas pitkälle =)!

Nyt sitten tarvitaan vielä yksi aginolla ja päästään/joudutaan (?!?) kolmosluokkaan. Seuraavat kisat Riihimäellä la 9.2. ja siellä muistaakseni agi & hyppy.

Pojathan ei siis tänään startanneet. Jos olisivat, oltais vieläkin Tampereella hytisemässä. Poikettiin taas tullessa Kirstulaan. Koirat paineli pimeydessä täysillä. Jedi ja Pimukin oli varmaan aika puutuneita häkissä makaamisen jälkeen... vaikka tottakai nekin jalottelemaan pääsi. Pimu kävi tutustumassa suureen maneesiin ja hevosenkakkarat maistui =P.

Hyvä fiilis =)!