Taas sunnuntai ja koko viikon jutut kerrottavana... mahdankohan enää muistaa mitä alkuviikosta tapahtu? Eipä tainnut kummempia tapahtua. Maanantaina käytiin kaupoilla ja lenkkeiltiin. Tiistaina Pasi ja Pimu oli tokoilemassa ja mä lenkkeilin Jazin ja Jedin kanssa. Täysin samaa rataa siis kun aina...

Keskiviikkona oltiin Pekolassa treenaamassa agia, jälleen kerran ;). Suvin ja Teemun kanssa otettiin pari pientä pätkää. Oli pakko säästellä Jazia lauantain treenipäivää varten. Samasta syystä Pasi otti Jedin kanssa vähän vähemmän ja Suvilla & Jazillakin lauantaina tiedossa kolme starttia Liedossa. Treeni oli siis ns."herkistely"treeni ennen kunnon koitoksia =). Pidin Jazilla namin kaikilla alastulokontakteilla ja näin ollen se myös otti ne kaikki. Aalla se ei kylläkään jää kontaktille syömään, mutta tulee ainakin alas asti. Pimu pääsi kanssa toteuttamaan itseään. Kamala "rähinä" päällä se taas painoi menemään.

Torstaina perusjutut, kauppareissu ja lenkkeilyä. Perjantaina Pasi piti puolipekkasen. Kun mä tulin töistä niin tein salaatin valmiiksi kaappiin. Sitten lähdettiin Kirstulaan. Annettiin koirien juosta kunnolla, ihan seuraavaa päivää ajatellen. Illalla sitten lenkkeiltiin vaan pienesti ja Jazi ja Jedi sai levätä ja rauhoittua. Mun työviikko "väärässä" paikassa meni aika nopeesti. Täytyy myöntää että mielelläni menen takasin omiin hommiini huomenna...

Lauantaina heräsin 05.00. pissattamaan ja ruokkimaan koirat. Menin kyllä sitten vielä pariksi tunniksi nukkumaan. Seuraavan herätyksen jälkeen aamu menikin valmistautuessa koko päivän kestävään koulutukseen RimAn maneesissa. Koulutus alkoi 11.00. joten lähdettiin kympin jälkeen ajelemaan kohti Riihimäkeä. Oltiin paikalla ensimmäisenä. Kotona jo käytiin vähän kävelemässä, mutta ehdittiin sitten hyvin vielä paikan päälläkin liikuttamaan koiria. Kun tultiin takaisin maneesille oli melkein kaikki muutkin jo tulleet. Sitten päästiinkin rakentamaan rataa.

Kouluttajina meillä oli Kankaan Tilda ja Jari Jankk:sta. Aluksi suoritettiin lämmittely. Kouluttajat kertoi miten pitää juosta, päkiöillä, ei kantapäillä. Sitten juostiin maneesia ympäri etu- ja takaperin. Tajusin että mähän muuten juoksen ihan oikein! Tai ainakin päkiöillä, muuten varmaan ihan pieleen... Kun Pasi taas ei sitten millään kyennyt juoksemaan päkiöillä. Tehtiin myös erilaisia lyhyempiä harjoituksia, nimityksiä en enää muista enkä ala tarkemmin selostamaan. Tehokkaita olivat ja hiki tuli, onneks tajuttiin ottaa toppavehkeet pois! Nyt vaan täytyy muistaa lämmitellä tollalailla ennen startteja...

Meidät oli jaettu kahteen ryhmään joissa molemmissa oli kuusi koirakkoa. Me oltiin Jazin kanssa 3-luokkalaisten ryhmässä ainoina 2-luokkalaisina. Toisaalta ollaan tahkottu kakkosissa sen verran kauan että meidän pitäisi jo olla kolmosissa... ;). Toisessa ryhmässä oli 1-luokkalaisia ja pari kisaamatonta koiraa. Siinäkin ryhmässä kyllä melkein kaikki ohjaajat oli kokeneempia. Tai jos ei kokeneita niin hyvin liikkuvia ja hommasta hyvin jyvällä olevia ;).

Meidän ryhmä aloitti Tildan kanssa. Tildan treenissä oli vaan 8kpl aitoja ja kaksi putkea. Siinä treenattiin ohi vientejä, välistä vetoja ja esteen takaavientejä (vai miten sen paremmin sanoisin...?). Jazin kanssa alku näytti ihan hyvältä. Kävi kuitenkin niin kun tiesin jossain vaiheessa käyvän. Jazi kyllästyi yllättävänkin nopeasti tahkoamaan hyppykuvioita. Ei siis saatu sitä ensimmäistäkään treeniä kunnolla suoritettua. Tosta syystä en alkujaan meinannut koko koulutukseen edes osallistua. Jazi ei vaan yksinkertasesti kestä toistoa, varsinkaan pelkillä hypyillä.

Pasilla ja Jedillä meni treeni huomattavasti paremmin kun meillä. Jedi kun jaksaa painaa vaikka maailman tappiin, tai ainakin melkein ;). Jokaiselle ryhmäläiselle tuli enemmän tai vähemmän uusintoja ennen kun oma suoritus meni nappiin. Toistakin harjoitusta kokeilin Jazin kanssa. Jo eka kerta meni tosi tahmeesti, joten en ottanut sen enempää. Juteltiin sitten Tildan kanssa meidän tilanteesta vähän enemmän. Samalla heittelin Jazille vinkulelua ja nameja. Tyttö tuntui rentoutuvan huomattavasti ja välillä käskytin sen putkeen palkaten vinkulelulla.

Tildan treenit oli kyllä tosi hyviä ja haastavia. Häneltä sai myös hyviä ohjeita ja hyvää palautetta. Uskoisin että koko treeniporukka on kanssani samaa mieltä =)? Välillä syötiin ja käytiin Riksun ABC:llä vessassa. Maneesin vessat kun oli just lauantaiaamuna menneet käyttökieltoon =P. Ei ollut kiva uutinen ihmiselle jolla on lähes suora putki... Vessareissun jälkeen juoksutettiin koiria läheisellä metsätiellä. Sitten vaan odoteltiin että loppu porukka tulee eväsretkeltään ja päästään jatkamaan treenaamista.

Jarin treeneissä oli pidempi rata. Molemmissa pätkissä oli myös kontakteja ja toisessa kepit. Radat oli tosi mielenkiintoiset eikä todellakaan kerralla vietävissä! Mun oli tarkoitus vaan tutustua rataan ja olla kuuntelu- ja katseluoppilaana. Kerroin asiasta Jartsulle, mutta hänpä ehdotti että kuitenkin tekisin Jazin kanssa jotain. Mut oli helppo ylipuhua, koska harmitti tosi paljon kun ei päässyt koittamaan. Vaikeaa harjoitusta mun ei olis kannattanut Jazin kanssa kyllä edes lähteä yrittämään. Jedi ja Jeppe tahkosi sitä useamman kerran ennen kun meni nappiin. Jazin kanssa otin pienen pätkän niin että se pääsi menemään puomin ja Aan. Taas laitoin namit kontakteille. Jazi oli ihan eri koira kun edellisen treenin aikana. Se meni innolla ja suht kovaa. Olin tyytyväinen pieneen tyttööni =D.

Kun kaikki oli tahkonneet ekan harjoituksen, joka ei siis tosiaankaan ollut helpoimmasta päästä, muutettiin rataa vähän. Puomin tilalle tuli kepit. Rata oli taas mielenkiintoinen ja kaikilla meni aikansa että sen sai suoritettua suht sujuvasti. Jazin kanssa otin nyt vähän pidemmän pätkän ja taas tyttö meni innolla ja vauhdilla. Sain sen ilmeisesti rentoutumaan siinä Tildan kanssa jutellessa tai jotain?! Ei voi muuta sanoa kun että johan oli Jartsulla mielenkiintoiset kuviot!

Koulutuksen päätteeksi rakennettiin täysimittainen rata. Se suoritettiin kisanomaisesti Jarin ottaessa aikaa ja toimiessa tuomarina. Ryhmät ikään kuin ottivat mittaa toisistaan, eli kilpailu oli kova ;). Jazin kanssa lähdin radalle ilman paineita, pääasia oli että tyttö kulkee. Pojat oli just tulleet radalta melko nopean nollaradan tehneinä. Jazi lähti liikkeelle ihan kivaa vauhtia, vähän kiritin. Puomin kontaktin otin tarkasti ja osuihan se. Tehtiin mekin sitten nollarata ja nelisen sekkaa hitaammin kun pojat. Jokaisesta koirasta ja ohjaajasta näki, että paras terä oli kadonnut jo monta tuntia sitten! Tässä "kisassa" tuli loppujenlopuksi neljä nollatulosta ja meidän poppoolle siis kaksi niistä =). Kaikki nollan tehneet oli myöskin meidän ryhmästä.

Päivä oli pitkä, mutta antoisa. Ennen kotiin lähtöä käytiin vielä juoksuttamassa koiria peltotiellä. Oltiin paikalla ensimmäisenä ja lähdettiin viimeisenä. Ihan kun niin olis käynyt joskus ennenkin...? Izmirin ja Makuunin kautta kotiin, mukaan tarttui pari pizzaa, irtsareita ja dvd. Sitkeesti jaksettiin vielä kukkua yli puolenyön. Kiitos mukavasta päivästä kouluttajille ja kavereille, erityisesti järjestäjä-Terhille =)!