1525199.jpg

Pimun suussa taitaa olla kaiken pahan alku ja juuri...

Alkuviikosta ei tapahtunut mitään ihmeempiä. Keskiviikkona Pasi kävi koirien kanssa Kirstulassa iltapäivästä. Mä paistoin töissä noin 250 munkkia ja painuin kotiin päästyäni saunaan että saan hajun pois. Ilta istuskeltiin omalla terassilla. Koirat sai naapurin huskyilta luut, kuten kuvista näkyy... Torstaina lensivät sitten roskikseen kun niitä oli syöty selvästikkin tarpeeksi =P.

Torstaina ajeltiin Tampereelle epävirallisiin. Kisaajia ei ollut paljon. Kisaavia minejä taisi olla viisi. Otin Jazin kanssa kaksi rataa ja Jedin kanssa yhden. Ekalta radalta Jazille 10. Puomilta ja kepeiltä, aika -3. Jedille puomilta 5 ihan mun mokasta ja aika -2,6. Ei ollut jätkällä yhtään niin kova vauhti mun kanssa kun Pasin kanssa... mä en osaa viedä sitä. Jazille toiselta radalta 0 ja aika -5,1. Kepit oli tällä radalla hitaat. Jazi siis voitti kisaavat minit. Olen tyytyväinen puomin kontaktiin. Muita kontaktiesteitä radalla ei ollut. Kotimatkalla poikettiin Kirstulaan juoksemaan paikat auki. Ilta meni siinä sivussa, eli möllötellessä ja lenkkeillessä.

Perjantaina meillä oli molemmilla vapaapäivä. Aamulenkin jälkeen käytiin kiertämässä HML:n urheilutarvikeliikkeet läpi. Ei löytyny Pasille turffikenkiä. Täytyy ny odottaa että uus liike aukeaa jos siellä olis. Muussa tapauksessa täytyy ajella Ideaparkkiin. Alkaa Pasin ditat vedellä viimesiään. Päivä sitten maalattiin ja huollettiin E-HKK:n esteitä. Illalla poikkesin Kirstulassa vetämässä agin alkeiryhmän hallittavuustestin Milkan ja Piritan kanssa. Pimu pääsi vähän nuhjaamaan Bardin kanssa, mutta Jazi & Jedi pääsi vaan pissalle. Kotona vasta lenkkeiltiin.

1525193.jpg

Jazin masu on rautaa...

Lauantaiaamuna lähdettiin 8.00 Janakkalaan. Pasilla siellä eka rataantutustuminen 9.00. Pimu oksensi matkalla. Aamukakka ja vielä seuraavakin oli ihan normaaleja. Tyttö oli pirteä ja omaitsensä. Pojille ekalta radalta, eli hyppäriltä, hyl. Radalla pyörittiin niin sanotusti ympyrää. Samoja esteitä mentiin älyttömän monta kertaa ja Pasi meni sekaisin. Jedillä melko hitaat kepit, muuten ihan hyvää menoa. Kolmosilla tuomarina molemmilla radoilla Martti Salonen. Jazi kävi välillä ottamassa kontakteja ja keppejä. Pimukin pääsi autosta pissalle, leikki Jepen kanssa ja ripuloi. Oli vielä pirteä.

Kun Pasi tutustui toiseen rataan menin hakemaan Jediä autosta. Pimu oli vähän apean oloinen joten päästin sen jaloittelemaan. Tyttö oksensi häkkiin päästyään muutaman kerran. Kiireellä siivosin oksut pois ja lähdin juoksuttamaan Jediä Pasille. Pojat starttasivat agiradalle ekana. Loppusuoralle nollaa ja sitten hylly. Se siitä rata oli taas yhtä pyörimistä =P. Hain Pimun autosta ja se oli vielä ihan pirteä. Pasi lähti Jedin ja Pimun kanssa kävelylle. Pimu ripuloi taas. Ruoka kyllä maistui ihan hyvin vielä iltapäivällä ihan niin kun aamullakin.

Jazin starttia saikin sitten odottaa. Mini3:ten ja mini2:ten välissä oli 3- ja 2-luokkien medit ja maksit. Kakkosten rata oli kiva, tuomarina Jarmo Jämsä. Pari pahaa putkeen vientiä, mutta muuten aika iisi. Jazin loikka puomilla oli todella törkeä! Aan kontaktin otti =). Radalta 5 ja aika -6,55 sijoitus 3. Jouduttiin siis jäämään odottamaan palkintojenjakoa. Ei paljon lohduta päästä palkinnoille vitosella kun se viimenen aginolla on hakusessa. Palkintojenjakoa odotellessa huoli Pimun kunnosta kasvoi. Tyttö oli taas puklannut. Otettiin häkistä ulos ja tyttö ei varannut oikealle takajalalle ollenkaan. Takapää oli muutenkin tönkkö. Nyt ei voinut enää sanoa että tyttö olisi ollut pirteä, vaikka urheasti yrittikin...

1525189.jpg

Liika on liikaa...

Palkintopallilla käytyäni aloin metsästää päivystävän eläinlääkärin numeroa. Sain kaksi numeroa joista ei vastattu. Ajettiin tuli persiin alla kotiin. Vihdoin löysin numeron johon sain jätettyä viestin. Vajaan tunnin päästä soi puhelin. Onneksi päivystävä lääkäri oli Hämeenlinnassa ja Turuntiellä. Viivana sinne. Pimu laitettiin tippaan kun oli kuivunut. Kotona se vaan makasi raatona tyynyllään ja silmät oli sameat. Just jaksoi välillä raottaa niitä kun Pasi jutteli sille. Tyttö oli tosi urhea. Tietty oli huonossa kunnossakin, mutta jalan sai ajella ja tipan laittaa ilman mitään ongelmia. Jazi olis varmaan yrittänyt purra...

Melko pian Pimu tokeni. Alkoi röyhtäillä ja lopulta läähättää. Sehän läähättää normaalisti aika paljon, nyt sekin oli jo loppunut kun oli niin kuiva =(. Nestettä meni pieneen koiraan aika määrä. Olo parani silmissä, mutta takapää ei. Lääkäri pisti vielä varuiksi kipupiikin niskaan jos jalka vaikka olisi kipeä. Painellessa kipukohtaa ei löytynyt mistään. Myös Pimun vatsa oli ihan pehmeä, eli tukosta siellä ei pitäisi olla. Tytöllä on kuulemma ikäisekseen mahtavat lihakset =). Kotona laitoin sitten liemevää ruokaa tarjolle ja kuppi tyhjeni hetkessä. Pasi kävi Jedin ja Jazin kanssa vielä Kirstulassa, kun niitten jäähdyttäminen jäi todella vähiin kisojen jälkeen.

Itse päästiin syömään 20.00 jälkeen. Olikin jo melko heikko olo. Ei auta, asiat on laitettava tärkeysjärjestykseen! Tyttö ripuloi vielä illalla mutta oksennusta ei tullut. Takapää tönkötti koko illan... Pasi oli ruuan jälkeen täysin loppu. Nukahti ensin lattialle (jossa köllötti koirien kanssa), sitten sohvalle ja taas lattialle... siirtyi sitten lopulta sänkyyn. Lauantaina oli kyllä aivan mahtava ilma, sekin verotti vähän mehuja, niin Pimusta kun meistäkin. Mun naama punottaa entistä enemmän, olkapäät on palaneet ja rintakin melkein...

Yöllä Pimu oli käynyt vääntämässä takkahuoneeseen tervehdyksen. Mukana oli kiinteää ja löysää. Takapää toimi normaalisti ja tyttö oli muutenkin pirteä. Söi hyvin ja taas sonnittiin. Uskallettiin jättää Pimu yksin kotiin kun lähdettiin Janakkalaan. Siellä tänään pojilla kaksi agilityrataa, tuomarina Jarmo Jämsä. Jazin kanssa en kisannut. Kontakteja kylläkin treenasin lämppäriesteillä. Ilma oli aamusta tosi lämmin, mutta sitten alkoi sadella. Onneksi kuitenkin poikien ratojen aikaan oli kuivaa.

Eka rata vaikutti ihan kivalta. Vielä kivemmalta se vaikutti sen jälkeen kun pojat tuli maaliin. Nollarata ja -2,65. Se riitti kolmanteen sijaan! Mahtava juttu ja hieno rata! Kyllä mun pojat on taitavia =D. Toinen rata oli kanssa mukavan oloinen. Jotain ihan muuta siis kun lauantain kolmosten radat. Sekin rata näytti poikien suorituksen jälkeen entistä mukavammalta. Pasi ja Jedi nappasivat tänään siis TUPLANOLLAN!!! Toisella radalla tuli tosin kolme pitkää kaarrosta jotka söi aikaa. Aika siis +0,16 ja sehän riittää siis nollatulokseen! Sijoitus taas kolmas. Vähäks mä olen ylpee =).

Kotona meitä odotti pirteä Pimu. Oksua ja sontaa oli tosin siivottavana jonkin verran... Kukapa ei siinä hajussa oksentaisi, Pasikin melkein =P. Iltapäivällä Pimu taas söi ja kaikki on pysynyt toistaiseksi sisällä. Seuraillaan tilannetta ja soitellaan huomenna Vethausiin jos tuntuu siltä että on tarvetta. Kohta lähdetään pienelle käkäykselle ennen iltaruokaa.

Syytä Pimun eiliseen tilaan on vaikea tietää. Joko se oli ihan vaan oksutauti, tai sitten keskiviikkona nautittu sianluuateria jyllää edelleen. Heräsin torstaiaamuna 5.00 siihen että Pimu oksentaa... Myös Jedi oksensi silloin aamulla. Kakka oli kuitenkin kaikilla kiinteää, Pimullakin lauantaihin asti. Jazi ei oksentanut luun jäljiltä kertaakaan, mutta se ei koskaan syökkään määräänsä enempää...

Onnea Onnille ja Minnalle maksi2-luokan ainoasta tuloksesta ja näin ollen luokkavoitosta! Kuten sanottu: historiallista! Tanskandoggi voittajana =D!