Hui kun aika on mennyt taas nopeesti! Viime viikolla siis keskiviikkona pojat oli treeneissä. Torstaina Pasi oli illassa ja mä kävin kaupassa, leivoin ja lenkkeilin koirien kanssa. Perjantaina Pasi oli vapaalla, otettiin ihan iisisti ja valmistauduttiin viikonlopun reissuun.

1659622.jpg 

Jedi odottaa särmänä hotellin ulkopuolella että saatais huone...

Lauantaiaamuna lähdettiin ajamaan Varkauteen 09.15. Pysähdyttiin matkalla kerran jaloittelemaan ja Pasi osti myös syötävää. Perillä oltiin ennen yhtä. Mentiin suoraan kisapaikalle, koska hotellihuone oli luvattu vasta 14.00 eteenpäin. Kisapaikalla seurattiin maksien ja medien joukkueratoja. Minit oli jo oman kisansa kisanneet. Jedi kierteli meidän kanssa ja oli mukavan rauhallinen =). Suvin, Teemun ja Jonnan kanssa siinä aikamme lätistiin. E-HKK:n maksijoukkue hienosti maksien 6.! Joukkueessa Sini (beauce), Jaz (rhokoi), Taika & Tiltu (belgit). Jedi "joutui" myös tervehtimään Marin 9-viikkoista russelin pentua. Poika oli aika kauhuissaan pikkuisesta. Ei selvästikkään tiennyt miten siihen olisi pitänyt suhtautua.. Pentu ei näyttänyt hätkähtävän mistään, luonne siis kohdallaan...

Hotellille mentiin kolmen pintaan. Kisapaikalta sinne ajoi nopeasti ja helposti. Yllätys että huonetta ei sitten saatukkaan ajallaan. Lähdettiin kävelemään ja tutustumaan alueeseen. Vihdoin neljän aikaan saatiin avain ja päästiin roudaamaan kamat huoneeseen. Melko pian "purkautumisen" jälkeen lähdettiin kylpemään. Kylpylä oli tosi pieni, mutta satuttiin hyvään aikaan, ihmisiä ei ollut kun muutama. Sauna ja uiminen + hierovat poreet teki kyllä tosi hyvää. Rentouttava juttu, kun pystyi sulkemaan korvansa karjuvalta "tarzanilta". Altaassa oli myös noin 60-vuotias humalainen mies, kalju ja isomahainen, joka piti hirveetä huutoa ja pullisteli... Pasille oli sitten vielä saunassa heittänyt jotain alatyylin juttuja. Mua ei tollanen haittaa, on sitä jo nähty tähän ikään vaikka mitä. Altaalla vaan sattui olemaan nuoriakin tyttöjä joita tollanen saattaa jopa pelottaa =P. Ällöttävä äijä.

Kuuden jälkeen lähdettiin syömään. Päätettiin ottaa ruoka listalta, vaikka päivällispöytäkin oli vielä auki. Tehtiin todella iso virhe! Tilattiin naudan ulkofilettä 17,90/annos. Ruuan tulo kesti ihan älyttömän kauan, ei ihme että liha oli ylikypsää! Porkkanaviipaleet oli kuivuneita, kermaperunat selvästi suoraan pakastepussista ja liha jänteistä ja ylikypsää. Punaviinikastikeen punaviinistä ei tietoakaan. Vaikka mä en mikään ravintolakokki olekkaan, niin lupaan tehdä 100% paremman "alacarte" annoksen milloin vaan! Onneks punaviini oli hyvää ja patonki lämmintä ja tuoretta. Jatkoa seurasi... ravintolassa alkoi soittaa bändi 19.00 Sen jälkeen sinne ei päässyt edes terassille kaljalle jos ei maksanut 5€ sisään. Suunnitelmissa oli käydä yhdellä ennen nukkumaan menoa. Möllöteltiin sitten ilta huoneessa vettä juoden ja suklaata syöden. Telkkarista ei tullut mitään katsottavaa eikä iltiksessä ollut pahemmin luettavaa. Me oltiin Jedin kanssa valmiit petiin jo 22.00.

1659624.jpg

Jedi otti reissaamisen melko rennosti =)

Kello soi sunnuntai-aamuna 06.00. Jedi nukkui koko yön mun kainalossa. Illalla jossain huoneessa haukkui koirat eikä unta meinannut saada. Sänky oli aika kova ja aamuyöstä heräsin johonkin. Yllättävän virkeenä kuitenkin nousin suihkuun. Hoidettiin aamutoimet ja Pasi vei kamat autoon. Sitten aamupalalle. Siitä otettiin kaikki irti edellisillan pettymyksen jälkeen. Vedin itseni ihan ähkyksi =). Kisapaikalla oltiin hyvissä ajoin jo ennen 07.30. Ekan rataantutustumiserän oli tarkoitus lähteä tutustumaan minien hyppyrataan 08.00. Vähän aikataulu ehkä venähti, mutta ei liikaa. Pasi tutustui vasta kolmannessa erässä. Pojat kisasi numerolla 84, eli omaa suoritustaan joutuivat odottelemaan reilun tunnin. Rata oli ihan haastava, mutta ei ylivoimainen. Risto Ojanperästä oli varoiteltu, että hänen ratansa ovat "ihan älyttömiä" jne. Tämäpä ei onneksi ollut. Vähän vääntöä ja välillä mentiin täysiä, yksi haastava putkeenvienti.

Katselin Pasia kun valmistautui Jedin kanssa menemään radalle. Kaveria jännitti ihan sikana... ja mulla väänsi vatsanpohjasta =). Alun vääntö meni nappiin, sitten kepeiltä juoksusuoralle, myös vaikea putkeenvienti nappiin. Yksi pitempi kaarros käänöksessä. Putkesta putkeen. Seistiin Suvin kanssa aitiopaikalla ja nähtiin kun Jedi heitti lipat suorassa putkessa. Pasi kuulemma ihmeissään odotteli että mihin se koira oikein jäi... suorasta putkesta kun yleensä ampuu tosi nopeasti ulos. Loppurata samaan malliin puhtaasti. Tulos 0 aika -3,32 ja sijoitus 24. Pojat, varsinkin Pasi, ylittivät itsensä jälleen kerran! Mahtavaa, finaalirata siis kutsui =).

Hyppärin ja finaaliradan välissä oli nelisen tuntia aikaa. Syötiin ja käytiin teettämässä t-paidat Ilowillan pisteessä. Teetettiin paidat joissa edessä tribaalein koristeltu Jack Russell-teksti ja tekstin molemmin puolin russelisiluetit. Takana teksti " Anything your dog can do, my Jack Russell can do better" =D. Ilma oli sunnuntaina ihan kamala. Aamusta asti satoi vettä. Poikien radan aikaan ei onneksi tullut ihan älyttömästi eikä ratakaan vielä lainehtinut. Lauantain auringonpaisteesta ei ollut tietoakaan. Finaaliradan aikaan ei onneksi satanut ja ratakin oli kuivunut. Maksien hyppärin aikaan se oli yhtä lammikkoa. Vaihtovaatteita meillä kyllä oli, mutta märissä kengissä tallusteltiin koko päivä. Välillä vaihdoin kuivat sukat jalkaan, kotimatkalle oli onneksi kuivat kengät.

Finaalirataan pääsi tutustumaan 15.00. Pasi oli toisessa tutustumiserässä. Finaaliin pääsi 54 minikoirakkoa, eli aikaan päässeitä nollia tuli hyppyradalla sen verran. Ennen poikia lähti siis 30 koiraa kun suoritusjärjestys oli käänteinen. Agilityrata oli ihan mukavan oloinen, ei sekään mikään mahdoton tapaus. Saman tuomarin, eli Katarina Virkkalan, maksien hyppyrata oli ihan älytön! Pasia jännitti ennen starttia vielä enemmän kun aamulla. Sillä ei juurikaan ole muistikuvia ajalta ennen niitten rataa... Muakin juili rinnasta ihan kiitettävästi. Onneks ei tarvinnut kuvata, en varmaan olis pystynyt... Puomi oli radalla kolmantena esteenä. Jedi hyppäsi kontaktin kun Pasi ei yhtään himmannut. Muuten rata oli ihan näppärä ja hienoa menoa. Radalta siis 5 ja aika -4,67. Kokonais sijoitus SM-kisoissa 21./126 ja tulos 5 aika -7,99 eli ei paskemmin ensikertalaisilta =)?! Radan jälkeisessä tunnetilassa menin sättimään Pasia kun ei varmistanut kontaktia. Tuli siinä sanottua pahasti puolin ja toisin. Pasi kävi Jedin kanssa lenkillä ja tuli kysymään että joko ollaan rauhoituttu... No tottakai, mahtava suoritushan se kuitenkin oli.

Odotettiin kilpailukirja matkaan ja lähdettiin ajelemaan kotia kohti. Käytiin ennen Heinolaa syömässä ja kotona oltiin 21.25. Äiti oli tyttöjen kanssa täällä koko viikonlopun. Hyvin oli mennyt, Jazi oli saanut nukkua sängyssä ja molemmat saivat varmasti rapsutusta ja lellimistä koko loppuvuoden edestä. Jazin käytöksestä voi ainakin päätellä että on ollut pomona laumalleen =P. Pimukin on oppinut hyppäämään sohvalle viikonlopun aikana. Ei se haittaa, kunhan ei "ihmiste sohvalle"  loiki turhan usein kun ei muutkaan saa tulla.

Maanantai oli aika ankea. Työpäivä meni siinä sivussa, onneks ei ollut kovin kiireinen päivä. Illalla taas koulutin Kirstulassa. Pasi oli ottamassa Pimun kanssa peräkentällä paikallaoloa ja sensellaista agilityssä tärkeää. Jedikin pääsi vähän riekkumaan. Jazi törötti autossa. Heittelin mä sille vähän vinkulelua ennen kun lähdettiin kotiin. Se tuntui olevan siihenkin tosi tyytyväinen =). Kotona vielä lenkkeiltiin. Pimu täytti 11kk, eli ens kuussa on 1-v synttärit =)! Tiistaina leikkasin Pimun kynnet ja taas vähän nappasin karvaa pois. Illemmalla leikattiin Jedin ja Jazinkin kynnet.

Keskiviikkona ajeltiin Turenkiin JanKk:on epiksiin. Tuomarina oli Kankaan Jartsu. Kisaavissa 1-2-luokkalaiset kisasivat keskenään aikatasoituksella ja kolmosluokkalaiset keskenään. 1-2-luokkien radalla puomi ja Aa mentiin kahteen kertaan. Otin ennen starttia Jazin kanssa myös lämppäesteinä Aata ja puomia. Pääsääntöisesti otti kontaktit ja menipä kepitkin joka kerta tosi reippaasti. Kisaradalla otti molemmat Aan kontaktit (toinen nippanappa) ja hyppäsi puomin jälkimmäisen alastulon. Kepit oli tosi iloiset ja reippaat! Kaks tosi pitkää kaarrosta tuli kun tyttö pääsi karkaamaan melkein radan toiselle puolelle välillä... Ohjaaja oli pikkusen pihalla =P. Tolla suorituksella kuitenkin sij.3. tulos 5 -0,84.

Kolmosten rata oli paljon haastavampi kun 1-2-luokkalaisten. Mineissä starttasi kolme (!) koiraa, alunperin oli ilmoittautunut vaan kaksi. Pasi ja Jedi teki "kankinollan" (-6,15) ja voittivat. Ei siis lähdetty turhaan kokeilemaan. Pimukin pääsi ottamaan kontakteja lämppäesteillä ja kepittämään, treenaamaan paikallaoloa kahden esteen takana jne. Tyttö oli ihan loistava =). Kävelytettiin koirat vielä ennen kotiin lähtöä metsässä. Tänään Pasi meni töihin 04.30 ja mä 06.00. Iltapäivästä mun olikin sitten pakko ottaa pienet päikkärit. Pasi on yllättävän pirtee, mutta eiköhän se sammu sohvalle melko aikasin.

Tänään tiedossa vielä pakkaamista ja lenkkeilyä. Pasi taitaa jo autoa tuolla pakatakkin. Otti takapenkin pois niin mahtuu enemmän kamaa kyytiin. Huomenna lähdetään aamusella ajelemaan Piikkiöön. Mun ja Jazin rata taisi olla joskus 13.00 jälkeen. Tänä vuonna kisat käydään kahdessa kehässä, joten ne myös loppuu illalla aikasemmin. Näin ollen tullaan jo lauantaina kotiin. Ei siellä kahta pitkää iltaa jaksa jäpittää, varsinkin jos ilma on kehno. Lähdetään ajelemaan poikien vikan radan jälkeen ja tullaan kotiin nauttimaan grilliherkuista =). Tällä tavalla säästetään 104egee, eli ei turha juttu ollenkaan. Tohon on laskettu myös Jazin kaks starttia jotka päätin olla ottamatta jo aikaisemmin.

Pimun Luka-iskä suoritti BH-kokeen lauantaina hyväksytysti =)! Onnea! Pimun Tara-äippä sunnuntaina Forssan KV-näyttelyssä PN2 ja vara-serti & cacib! Onnea!

Leppoisaa Juhannusta kaikille!!! (huomenna mun ja Pasin ensitapaamisesta tulee kuluneeksi 12 vuotta!)