Huh huh, kuinkas tää kirjotusväli nyt näin pitkäksi venähti??? Ei tässä enää edes muista mitä pari viikkoo sitten on tapahtunut... Töissä pitää ihan kivasti kiirettä ja iltasinkin on ollut kaiken näköstä touhua. Palataanpa siis ajassa taaksepäin ja katotaan mitä muistuu mieleen =).

Lauantaina 30.8. oli Riksussa piirinmestaruuskilpailut. Saman viikon keskiviikkona Pasi ja Jedi kävi Penan treeneissä "viimeistelemässä" kisakuntoa. Kolmoset oli heti aamusta, joten aikaisin lähdettiin liikkeelle. Edellisenä päivänä mulla meni töissä överiksi (16.00) kun tukkukuorma oli  jälleen kerran älyttömästi myöhässä. Muitten töitten osalta olisin päässyt lähtemään normisti, eli 14.00. Kyllä "vähän" kyrsi!! Jäi siis perjantai-ilta melko lyhyeksi kun nukkumaankin piti mennä aikaisin...

Mestaruusratojen tuomarina toimi Marja Lahikainen ja tuomariharjoittelijana Anne Huittinen. Hyppyrata näytti helpolta. Sitä se ei sitten kuitenkaan ollut. Miinakohtia oli ihan tarpeeksi. Jedi meni niistä viimeiseen. Toiseksiviimeiselle esteelle nollarata ja Pasi luotti että sen oma liike vetää koiran aidalle. Toisin kävi ja Jedi meni ohi. Takaisin tullessa hyppäsi sitten aidan väärin päin. Se siitä. Ei piirinmestaruutta tänäkään vuonna meidän perheeseen. Jedin aika oli melko kova. Kieltoon paloi monta sekuntia ja silti aika oli 31,90 ja ia 35. Radan jälkeen Pasia ei hetkeen näkynyt, oli käynyt vähän "keräilemässä" itseensä yksinään. 

Agirata oli ihan kivan oloinen. Se oli sujuvaa menoa yli puoleen väliin. Sitten tuli eteen hiukan vinosti suoritettava aita jonka Jedi onnistui hyppäämään väärältä puolelta! Voi nääs =P. Aika olis ollut taas tosi hyvä 38,67 ja ia 46. Pasi ei tainnut aidalla antaa Jedille tilaa ihan niin paljon kun se tarvii... No, enää tässä vaiheessa ei kannata jossitella.

Joukkuerataa saatiinkin sitten odotella kauan. Virallisten kisojen piti päättyä 13.30 ja joukkuekisan alkaa 14.30. Riihiläiset onnistuivat kuitenkin sössimään aikatulun niin pahasti että, kakkosluokat pääsivät alkamaan 13.30. Melko älytöntä! Onneksi 1-2-luokkalaisia ei ollut paljoa. Palkinnotkin oli melko ala-arvoiset ja piirinmestaruuspalkinnot jaettiin kun porukka oli tutustumassa rataan! Ens vuonna meikäläiset pistää 100% paremmaks, se on varmaa, eiks niin ;). Poikien joukkueratakin meni hyllyksi heti alussa. Kepeillä tuli virhe ja Jedi poistui kepeiltä seuraavalle esteelle pujottelematta viimeistä väliä. Pojille tuli joukkueen ainoa hylly, mutta ei ne muutkaan ihan onnistuneet. E-HKK:n joukkue toinen tuloksella 25 kun voittajajoukkueen tulos oli jotain 23,??. Minijoukkueita oli tasan kaks. Tänä vuonna meidän kerhon mestaruuskisat meni kyllä täysin penkin alle. Vai onko joku eri mieltä?

Joukkuekisan jälkeen Pasi ojensi Jedin hihnan mulle ja siitä hetkestä olen ollut Jedin ohjaaja ja lenkittäjä =). Jedi tosiaan siirtyi nyt mun ohjaukseen, ihan oikeesti. Myös lenkillä mä talutan sitä vaikka Pasi on mukana, ennen Pasi on roikkunut Jedin ja Pimun remmeissä. Jazi kyllä selvästi sai uutta potkua itseensä kun Jedi taas kulkee sen rinnalla =). Ehkä sen heikentynyt näkö vähän vaikuttaa asiaan. Uskoisin että se saa tukea Jedistä epävarmoissa tilanteissa.

Sunnuntaina poikettiin anopilla ja lenkkeiltiin Parolassa. Saatiin koirille hoitajat kun lähdetään itse 20.9. häihin Kaarinaan. Hyvä juttu. Maanantaina Pasikin meni töihin. Illalla koulutin ja Pasi oli Pimun kanssa mukana Kirstulassa. Treenasivat pituutta jota Pimu ei ollut ennen ottanut. Hyvinhän se sen(kin) menee =). Paikallaoloa Pasi ottaa Pimun kanssa aina kun vaan mahdollista.

1890289.jpg   

Ulkona oli niiin ihanaa sontaa!

Keskiviikkona oltiin sitten Jedin kanssa treeneissä. Penalla ei ollut mitään ihan yksinkertaisia juttuja, mutta hyvin meni. Tottakai jouduttiin ottamaan toistoja ja kokeilin eri ohajustapoja. Jedi meni kuitenkin tosi hienosti mun kanssa ja osasin ilmeisesti ohjata sitä ihan ok. Vielä kun saan jostain jalkoihin lisää vauhtia =P. Treenien jälkeen oli todella hyvä olo. Alan taas muistaa miks tohon lajiin oon alunperin hurahtanut. Treenien jälkeen lenkkeiltiin Parolassa.

Torstaina oli kouluttajien kokous. Se vietiin läpi melko nopeesti kun kaikilla tuntui olevan johonkin kiire. Hyvä näin. Kyllähän niitä juttuja vois sumplia monta tuntia jos viitsis... Torstaina ennen kokousta leikkasin Jedin kynsiä takapihalla. Liian myöhään tajusin mitä Pimu touhuaa, lopputulos näkyy kuvista. Kiittäkää onneanne ettei haju ole mukana! Pimu pääsi siis suihkuun. Perjantaina oli poikkeuksellisesti kauppapäivä. Päätin lähtee kiertelemään uuteen Prismaan kun Pasi meni parturiin. Olihan siellä... Emotionissa kaikki euron kalliimpaa kun Prisman puolella jne. Ei siis varmaankaan tule siellä kovin usein käytyä. Prisman puolella ruokaostokset tehtiin kyllä melko pikaseen. Olis vaan pitänyt mennä Sittariin niin kun oli suunniteltu. No, toivotaan että kaikki oli vaan uutuuden viehätyksessä pakkautuneet Prismaan perjantaina 17.00.

1890297.jpg

Likainen, pahalle haiseva Pimu =P

Ilta menikin sitten seuraavan päivän kisoihin valmistautuessa. Pasi teki ison duunin pakatessaan kaikki kamat autoon ja kärryyn. Lauantaiaamuna kello soi 5.30. ja kentällä oltiin 6.45. Ei muuta kun hommiin. Pasi laittoi sähkövehkeet kondikseen ja lähti kotiin. Mä olin töissä ykkösluokkien molemmat kisat ja melkein kokonaan kakkosten ekan. Pasi ei malttanut kököttää kotona vaan tuli kentälle. Päästin sen sitten tekemään hommia ja keskityin koiriin. Jalat oli ihan tukossa ja jännitys alkoi valtamaan alaa...

Kolmosten eka rata oli muuten ihan ookoo, mutta se takaosan välistäveto... Rataantutustumisessa en päässyt siihen sisään ollenkaan. Jedi lähti kolmantena radalle ja mun jalat oli edelleen tukossa. Naamakin ilmeisesti oli melko vakava. Kaverit ainakin näki että mua jännitti. Aa oli neljäs este, Jedi otti hyvän kontaktin. Siitä piti kääntyä oikealle ja hypätä aita. Jedi kuitenkin jatkoi Aalta matkaansa suoraan eteenpäin, siellä oli Pasi ottamassa aikaa. Sain pojan kuitenkin kääntymään, mutta kielto siitä pätkähti =P. Siitä hyvää menoa sinne perän välistäveto hässäkkään asti. Kepeille sain Jedin vietyä tosi näppärästi =). Keppien jälkeen tuli sitten se mun kauhun paikka ja siinä se sitten kossahtikin. En saanut Jediä vedettyä aitojen välistä vaan se hyppäs aidan väärin päin. Loppurata oli taas hyvä. Puomin kontakti oli tosi makee vaikka olin paljon jäljessä. Huusin vaan koiralle että alas ja siihenhän se pätkähti, kaikilla neljällä jalalla =).  

Toisen radan alku vaikutti tosi pahalta. Varsinkin kun matkaan pitää lähteä koiran kanssa samaan aikaan. Kysyin Pasilta neuvoa enkä meinannut uskoa, mutta onneksi uskoin! Alku meni ihan nappiin. Jedillä ei ollut mitään muuta mielessä kun se putki mihin pitikin mennä. Rata oli tosi hyvä, puomin kontakti ok, kepit ehkä vähän hitaat kun en tsempannut tarpeeks. Kepeiltä renkaan kautta putkeen... tai sitten ei! Jäin jälkeen ja huusin kun hullu että putkeen. Mutta kun ei. Jedi päätti mennä Aalle jonka alla putki oli. Siitä sitten jatkettiin mallikkaasti maaliin. Radan jälkeen oli mahtava fiilis vaikka se hylly olikin. Pitkä päivä takana ja onnistuin silti tekemään noinkin hyvän radan. Jalat ei toisella radalla olleet yhtään tukossa ja muutenkin oli rento olo. Sainkin kyllä kavereilta hyvää palautetta radasta ja ohjaamisestanikin =). Sarikin totesi, että olin paljon rennompi kun ekalla radalla.

Kävelytin ensin Jedin yksin ja sitten hain tytötkin matkaan. Katselin medit, Nina ja Otto nappasivat hienon nollan, vaikka Nina luulikin että hyllytti! Oli pakko myös odottaa Sarin ja Paavon debyyttiä kolmosluokassa =). Katsoin sen ja lähdin viemään koiria kotiin. Kotona koirille ruuat lämpiimään ja auto tyhjäksi. Ilta alkoi jo hämärtyä ihan kunnolla kun palasin kisapaikalle. Maksikolmoset veteli viimeisiään ja melko pian päästiinkin purkamaan kamoja. Haettiin vielä ruokaa kun hommat oli hoidettu ja kotona oltiin 21.05. Ihan mukavan mittainen päivä ulkosalla siis =). Onneksi ilma oli hyvä koko päivän. Sade alkoi kunnolla vasta kun kisat oli jo kisattu. Kotona vielä roudattiin kamat talliin kuivumaan. Montaa punaviinilasillista ei kyllä tarvinnut ottaa että uni tuli... 

Sunnuntaina Pasilla meni taas pitkä tovi kisakamojen puhdistuksessa ja huollossa. Ovat sitten valmiina seuraavia kisoja varten. Esteetkin piti viedä Kirstulaan, senkin se joutui tekemään yksin. Mulla ja Susalla oli vähän muita juttuja... Illalla käytiin lenkkeilemässä Visamäen suunnalla.

Kohta lähden Kirstulaan kouluttamaan. Pasi on kuulemma lähdössä mukaan. Jazilla huomenna rokotusaika ja saavat katsoa että se on muutenkin ok. Mä olen löytänyt taas agilityn ilon =)! Kiitos siitä kuuluu Pasille, joka antoi mahtavan kisakoiransa mulle ohjattavaksi ja Jedille, joka oikeasti on mahtava tyyppi!

Paljon Onnea tuoreille 3-luokkalaisille Paavolle (mudi) & Sarille!