Tiistaina oli töissä kiireinen päivä. Iltapäivän suruviesti ei yhtään helpottanut oloa... Pasi sai tiedon, että isänsä on löydetty aamulla kuolleena. Jokainen voi varmaan kuvitella sen jälkeiset tunnelmat. Leikkasin koirien kynnet ja siistin Pimun karvaa. Kynnet tuli huomaamatta viimeisteltyä oikein kunnolla. Samalla sain päähäni uskomattoman paljon ideoita. Tehokasta surunsiirtoa tai jotain... Melko sekavassa mielentilassa lähdin koirakerhon hallituksen kokoukseen. En olisi halunnut jättää Pasia yksin, mutta se vakuutti pärjäävänsä. Ehkä oli ihan hyväkin että sai sisäistää asiaa ihan rauhassa. Pasi otti keskiviikon vapaaksi ja loppuviikon oli sopinut jo aikaisemmin pekkasvapaiksi.

Pasi hoiteli Teemun (toisen veljensä) kanssa isänsä asioita koko loppuviikon. Tiistai-iltana oli vielä sitä mieltä, että lähtee keskiviikkona treeneihin. Oli keskiviikkona kuitenkin niin loppu, että päätti jättää suosiolla väliin. Todennäköisesti treeneistä ei olisi siinä mielentilassa tullut yhtään mitään. Mä kävin pikaisesti mamman 80-vuotispäivillä. Pasi jäi ymmärrettävästä syystä kotiin. Pimun kanssa treenattiin näyttelykävelyä.

Pasille oli tosi kova paikka viedä isänsä koira pois. Lotta on 10-vuotias dalmatialaisen (emä) ja mäyräkoiran sekoitus. Ihan mahtava koira kaikin puolin, harmi ettei ole yhtään kuvaa... Lotta vietiin koirakoti Tassulaan, paikkaan josta se on aikoinaan haettukkin. Helpotus oli, kun paikan omistaja sanoi ehkä pitävänsä Lotan jos vaan tulevat hänen oman pentunsa kanssa juttuun.

Torstai meni siinä sivussa. Vettä satoi niin paljon ettei treenattu edes kävelyä. Perjantaina sitten taas treenattiin. Muuten koirat on kyllä saaneet pärjätä normaaleilla lenkeillä ilman mitään ylimääräistä =P. Perjantaina tutkin Jazin suuta kun se haiskahtaa turhan pahalle. Ientulehdushan siellä taas on, ikävä kyllä. Huomenna (ma) mennään lääkäriin.  

Lauantaiaamuna ajeltiin Riksuun. Pasin ja Pimun treeni meni ihan kivasti. Rengas aiheutti vähän ongelmia ja sitä ottivat vaan yksittäisenä esteenä. Muutenkin menivät radan pienissä osissa. Ei ole koiralla vielä ihan niin paljon taitoa että pystyisi koko radan ottamaan laakista. Pasi oli tyytyväinen koulutuksen antiin.

Meidän treeniradat olikin sitten jo vaativampia. Juosta sai ihan tosissaan ja ohjatakkin täytyi, yllättävää? Käskytysääni taisi aika-ajoin nousta aika kovaksi... Jedin kanssa tahkottiin aika montaakin kohtaa, mutta hyvä siitä aina lopulta tuli. Jari sanoi, että kyllähän ne jalat liikkuu sittenkin! Eikä kuulemma ole mitään hätää, kyllä ne siitä lähtee liikkumaan kun vaan treenaa... Ekalla radalla jalat oli aika tönköt, mutta toisella sain jo vähän enemmän liikettä niihin =). Kyllä ottaa voimille juosta täysiä, ohjata ja käskyttää. Molempien ratojen jälkeen olin hiestä märkä ja fiilis oli hyvä =). Lisää tollasia treenejä kiitos! Jari on tosi hyvä kouluttaja, mutta mitä muuta olis voinut odottaakkaan? Nyt on jalat kipeet, tais unohtua venyttely jälleen kerran. Koirat kyllä "sivelin" illalla hierojan ohjeitten mukaan.

Tänään oli sitten vuorossa Hämeenlinnan ryhmänäyttely. Eilen Riksussa Pimua lämmittäessäni otin vielä viimeiset kävelytreenit ennen oikeaa koitosta. Tänään ei kulkeminen sitten vaan luonnistunut niin hyvin kun treenatessa =(. Pimu meni ihan lukkoon heti kun mentiin kehään. Ei suostunut seisomaan kunnolla, se jopa istahti välillä. Ihan epänormaalia! Alusta oli tosi liukas ja siinä sitten kynnettiin. Pimun kulkeminen oli järkyttävää! Mäkin menin sekasin tytön oudosta käytöksestä. Pöydälläkin Pimu venkoili ja yritti istua. Pöydän jälkeen mulle tuli täys blackout. Tuomari sanoi kiitos ja mä lähdin kävelemään pois. Siis pois! Onneks joku kehän laidalta huusi että mee seisottamaan sitä tonne tuomarin eteen! Kiitos siitä. Eestaas kävely meni ihan yhtä huonosti kun ympyräkin, vaikka oli matto alla.

Lopputulos EH ja arvostelu: "Hyvä tyyppi. Oikea linjainen pää. Silmät, korvat, purenta ok. Hieman lyhyet olkavarret. Sopiva rintakehä. Riittävät kulmaukset. Turkki voisi olla karkeampi. Hieman sisäkierteiset etuliikkeet. Hieman jäykät takaliikkeet. Reipas käytös. Kehätottumus puuttuu." Tuomarina siis Tapio Eerola. Ihmettelenpä vaan että mikä reipas käytös? Sade on pehmentänyt Pimun turkin tällä viikolla ja se todella on pehmeä. Toi sisäkierteiset etuliikkeet oli ilmeisesti tuomarilla "päivän teema", koska sanoi niin tosi monesta. Ihmettelenpä sitäkin, että miten pystyi arvostelemaan Pimun liikkeet kun ei edellinenkään tuomari pystynyt. Silloin Pimu kulki vähän kauniimmin.

Junnunarttuja oli 14 ja 3 sai ERI:n. Käytiin siis vielä pyörähtämässä kehässä toisten EH:n saaneitten kanssa. Se vasta olikin näytös! Pimu kiskoi hullun lailla ja kiljui. Voi tsiisös! Ei mitään asiaa sijotuksille noilla näytöillä. Tyttö selvästi haki Pasia ja rauhottui vasta kun mentiin sen kulman ohi jossa Pasi oli. Hetken kulkikin ihan nätisti mutta leikki oli jo menetetty. Tästä syntyi päätös, että Pasi esittää Pimun seuraavassa näyttelyssä. Koska se sitten onkaan... Tuomarin arvostelut muissa luokissa aiheuttivat ihmetystä monissa kokeneissa näyttelykävijöissä. Mekin varmaan vältellään tätä tapausta tästä eteenpäin... Ei oikein vakuuttanut. Pimu täytti viime torstaina 15kk, joten tuon EH:n myötä siitä voi myös tulla jonain päivänä agilityvalio!!!

On muuten kiva näpytellä uudella läppärillä =). Ja vielä kivempi surffailla netissä kun ei tarvi odottaa 5minuuttia että sivu aukee. Huono tuuri jatkuu silti. Ostin viime viikon lauantaina uuden puhelimen. Perjantaina se hajos. Toimii kyllä muuten, mutta näyttö on pimeenä. Ihan jees =(. Mun vanha känny on lennellyt ties kuinka monta kertaa ja toimii edelleen hyvin. Kuoret on tietty aika rupuset mutta muuten ok. Mikään ei enää nykyään kestä, prkl!