Pimu oli tänään eläinsairaalassa jatkotutkimuksissa. Tarkoitus oli siis ottaa tytöstä tietokonetomografia, keuhkohuuhteet ja tähystää keuhkot. Ne tehtiinkin ja vähän muutakin...

Yhteenveto

Keuhkojen röntgenkuvissa todettiin kauttaaltaan voimakkaasti lisääntynyttä tiiviyttä keuhkojen välikudoksessa sekä tarkkarajaisia tiivistymiä keuhkojen etu- ja keskilohkojen alueella. Valtimoverinäytteessä todettiin normaalia alhaisempi veren happipitoisuus eli hapen kulkeutuminen keuhkoista verenkiertoon on vaikeutunut. Verinäytteissä elinarvot olivat normaalit, mutta eosinofiilisten tulehdussolujen osuus oli voimakkaasti koholla.

Pimu rauhoitettiin keuhkojen tietokonetomografiakuvausta ja keuhkoputkien tähystystä varten. Tähystyksessä henkitorven ja keuhkoputkien rakenne todettiin normaaliksi, keuhkoputkissa nähtiin kuitenkin kellertävää sitkeää limaa. Tähystyksen yhteydessä otettiin keuhkojen huuhtelunäyte, jonka tulokset valmistuvat viimeistään ensi viikon alussa. Keuhkojen tietokonetomografiakuvissa nähtiin keuhkoissa kauttaaltaan lisääntynyttä tiiviyttä sekä useita laajoja epätarkkarajaisia massoja.

Yllä mainittujen löydösten takia Pimun rintaontelo tutkittiin vielä ultraäänellä ja otettiin muuttuneilta keuhkoalueilta ohutneulanäytteet. Näytteet lähetetään patologille lausuttaviksi.

Pimun ulostenäyte tutkitaan loisten varalta ja lisäksi verinäytteestä tutkitaan vasta-aineet sydänmatotartunnan varalta.

Tutkimustulosten perusteella Pimulla epäillään vakavaa granuloomia aiheuttavaa eosinofiilista keuhkotulehdusta tai keuhkojen kasvainsairautta - diagnoosi varmistuu keuhkohuuhtelunäytteen, patologin lausunnon ja loisnäytteiden tulosten valmistuttua.

Selkeiden oireiden ja keuhkomuutosten takia Pimulle aloitetaan kortisonilääkitys jo tänään. Kortisonin annos on niin suuri (ns.immunosupressiivinen annos), että se hyvin todennäköisesti aiheuttaa sivuvaikutuksia. näitä ovat mm. lisääntynyt juominen ja virtsaaminen sekä ruokahalun huomattava kasvu. Kortisoniannosta on tarkoitus laskea vähitellen hoitovasteen mukaan. Paranemisennuste on varauksellinen ja lääkitys saattaa olla elinikäinen.

ELL Marika Melamies

Pimu ei näin ollen voi osallistua väitöstutkimukseen.

Sydänmatoa Pimulla ei ole, ne tulokset tuli nopeasti. Kortisonin lisäksi Pimu saa myös solunsalpaajaa joka toinen päivä. Kortisoniannos oli aikaisemmin puolikas päivässä. Nyt sitä annetaan kuusinkertainen annos, eli 3kpl päivässä! Aika hurja määrä. Ei auta taas muu kun odottaa tuloksia. Aika lyöty ja lannistettu olo on tällä hetkellä. Kovasti olivat taas kehuneet sairaalassa Pimun käytöstä ja reippautta. Niin, tyttö on oikea helmi <3.

Pojat kisas sunnuntaina kolme starttia. Eka agirata 0 sij4., toka agirata 5 puomilta 10.sija ja hyppäriltä 0 sij.7. Agiradoilla ihan hyvät miinusajat ja hyppärillä -0,21 (muistaakseni). Tuomarina Tuija Kokkonen, jonka radoista Pasi ei oo aikasemmin tykännyt. Nyt mieli muuttui Hymy. Pasi on sitä mieltä, että Jedi kulkee ulkona paljon paremmin kun sisällä. Ihan varmaan kulkeekin. Mä olin su kisoissa töissä ja päivä venähti 14,5 tuntiseks. Naamahan siinä taas kärvähti.

Maanantaina olin pitämässä hallittavuustestiä Kirstulassa. Juoksutin Jedin ja Jazin siellä testin jälkeen. Pimu piti jättää kotiin kun yski aika paljon aamulla ja iltapäivällä. Tiistaina hieroin Jedin, ei jumeja ja jätkä rentoutui todella hyvin! Tänään oli töissä päättäjäiset ja vappubuffa. Ihan älytön päivä, painoin taas kun hullu. Huomenna täytyy vielä mennä siivoomaan keittiö kesäteloille.

Perjantaina mennään Lepaalle hillumaan. Lauantaina varmaan toivutaan ja sunnuntaina pojilla kaks starttia Janakkalassa. Minikolmosia huikeat 11kpl!

Iloista vappua kaikille!