Kyllä on viikko menny taas nopeesti! Johtuu varmaan siitä, etten ehtiny pe-su paljon kotosalla oleen... Pikakelaus viime viikon touhuista ja vähän tarkempi viikonlopusta:

Tiistaina kävin Puuskan kanssa Pekan Akvaariossa valjasostoksilla. Siellä likka imuroi kaikki mahdolliset hyllyjen alle lentäneet herkut mihin yletti . Pääsi myös leikkimään 15 viikkoisen spanielin pennun kanssa. Käveltiin vähän kaupungillakin. Keskiviikkona tein pitemmän päivän töissä, sieltä fyssarille ja kodin kautta Pekolaan. Tällä kertaa saatiin seuraa Suvista ja Teemusta. Jazi oli taas pätevänä, Teemu sai mut taas harkitsemaan kisoihin ilmottautumista... Ans kattoo ny. Jedi ja Pimu paino täysillä niin kun aina. Puuska pääsi ottamaan esteitä kun muut oli saanut treenattua. Jäähdyteltiin Aulangolla.

Torstaina normitouhut. Kynnet kasvaa älyttömän nopeesti kun ne leikkaa viikon välein. Perjantaina oli koko päivän Kannelmäessä Amica-talossa ideoimassa tulevaa. Poikettiin kotimatkalla Mariannen kanssa vielä Espoon Ikeassa. Kotona olin vähän ennen seiskaa, 11 tunnin reissu siis . Ikeasta ostin Jedille kaks isoo pehmolelua, toisen varastoon. Pari pientä pehmorottaa ja kaks vilttiä koirille lähti myös mukaan. Itelle ostin paketin lautasliinoja...

Lauantaina ajelin kamalassa kelissä Espooseen Puuskan kanssa. Yhtään liian aikasin ei oltu perillä. Oltiin siis hyppytekniikkakurssilla, kouluttajana Ulla Kaukonen. Kurssissa on kolme osiota ja tää oli ensimmäinen, eli perusosio. Tammikuussa Ulla tulee Pekolaan kouluttamaan ja silloin saadaan jatkoa. Jos Puuskalla on silloin juoksu, niin täytyy sitten mennä helmikuussa Espooseen.

Päivä oli antoisa, sain tosi paljon ajateltavaa. Pää oli melkosen tyhjä kun ajelin kotiin, perillä olin 23.45. eli myöhään meni. Onneks ajokeli oli hyvä ja liikennettä vähän. Puuska oli yllättävän hämillään vieraasta hallista ja ihmisistä. Ullaa se vierasti tosi paljon ja hänelle piti haukkuakkin kovasti . Olin aika yllättynyt Puuskan reaktiosta, mutta nopeesti se meni ohi. Likka rentoutui ja hyppyharjoitukset meni tosi kivasti. Puuska ei pahemmin käytä takapäätään, mutta se on vielä pentu. Ulla sanoi, että saattaa jo parin viikon päästä käyttää sitä ihan eri tavalla. Oon nyt ottanut takapihalla sen kanssa pieniä ponnistustreenejä. Tästä on hyvä alkaa työstämään oikeanlaista suoritusta. Kurssilla oli neljä russelia, muita rotuja oli vaan yksi kutakin. Rotukirjo oli aika laaja. Oli taas neljä niiiin erilaista russelia!

Sunnuntaina matkattiin Niihamaan Tamskin kisoihin. Siellä pojilla kaks agirataa. Ekalla radalla oli pöytä ja se aiheutti taas vähän hämmennystä. Pojat suoriutui siitä kuitenkin tosi hienosti, kuin myös koko radasta. Tulos 0, aika - 4,95 ja sijoitus 1. . Jedi nappas siis voiton, upeeta, mahtavaa! Tuomarina oli Anne Huittinen (ia 50).

Toinen rata oli vähän enemmän vääntöä, eli taaksetyöntöjä ja välistävetoja. Pojat hoitivat homman niin kun ne vaan parhaiten osaa = radalta taas 0, mutta tosi harmittava 0,55 yliaikaa. Tällä radalla oli käsiajanotto, joten sillä voisi vähän jossitella jos haluis... Muurille mennessä Jedi meinas ajautua ohi ja siinä meni vähän aikaa. Tosi hieno rata joka tapauksessa. Sijoitus pienestä yliajasta huolimatta 2. Harmi vaan ettei ollut tuplanolla... Tuomarina tällä radalla Sari Mikkilä (ia 46, oli aika tiukka).

Todella onnistunut Tampereen reissu siis. Ei harmittanut ihan niin paljoo, että jouduttiin käkkimään ja odottelemaan siellä. Tamskin kisoissa kun yleensä tökötökötökkii aikataulut aika pahasti. Puuska pääsi pariin otteeseen hillumaan maneesiin. Siellä se ei ollut yhtään ihmeissään, vaikka porukkaa oli paljon ja kamala meteli. Hevosiakin nähtiin, niistä se oli kovasti kiinnostunut, ei tarvinnut yhtään äyskiä. Jopa Pimu ja Jazi kohtas hevosen tosi iisisti, varsinkin Jazin reaktiosta oon yllättynyt! Partasen Pasille kiitos seurasta .

Eilen käytiin Tervaniemessä lenkillä. Tänään Tuija poikkesi alkuillasta, lenkkeiltiin kotokulmilla. Oon tosiaan treenannut Puuskan kanssa takajaloilla ponnistamista eilen ja tänään. Eilen otin kaikkien kanssa taas vähän tottisjuttuja takkahuoneessa... Kaikki neljä kävi reilun viikon aikana läpi jonkinlaisen silmähommelin. Silmät vuosi kirkasta nestettä, rähmi vaan vähän. Siitä selvittiin silmävedellä. Pimu on vähän apea, nisät on turvonneet, joten taitaa olla valeraskaus tulossa. Muuten likka on ihan ok. Jazin jalan "nisäkasvain" on muuttunut. Viimeviikolla huomasin, että siinä oli rupi. Nyt rupi on pois, patti on kasvanut ja punottaa. Jazi selkeesti nuolee sitä enemmän kun ennen. Täytyy varmaan soittaa poistoaika .

Loppuviikko menee aika pitkälti agilityn merkeissä. Treeniä ke & pe ja lauantaina kisat Riksussa. Ne onkin sitten tän vuoden viimeset viralliset. Onneks epiksiä on joulukuussa kivasti ja parit lauantaitreenit Riksun hallissa tiedossa. Lisäksi Pasi menee Pimun kanssa Hyvinkäälle Timo Rannikon koulutukseen 13.12.