Puuska on ihan onnessaan kun on paljon lunta. Lenkit kuljetaan pääosin umpihangessa, oli se sitten hihnassa tai vapaana. Jatkuvasti kakara sukeltaa pää edellä kinokseen ja parhaimmillaan koko koira on lumen alla. On se pimee . Pimukin innostuu välillä temmeltämään, mutta noi vanhukset ei sitten millään. Vapaana sentään juoksevat vähän enemmän hangessa.

Joulu... Aatonaattona käytiin kyläilemässä niin kun oli suunniteltukkin. Kylään pääsi vaan Pimu ja Puuska. Aattona nukuttiin pitkään ja lenkkeiltiin kunnolla. Koirat pääsi juoksemaan vapaana. Loppu päivä ja ilta meni syödessä ja juodessa. Susa ja Ville poikkes iltapäivällä. Äiti ja Mattikin viihtyi monta tuntia. Koirat touhusivat lahjaluiden ja possunkorvien kanssa. Vähän saivat maistaa jouluruokiakin. Tänä vuonna ei leluja ostettu, niitä on jo ennestään ihan liikaa.

Pimua tais vähän ahistaa poseeraaminen..?

Joulupäivä meni levätessä, ulkoillessa ja syödessä. Ihanaa vaan olla ja möllöttää! Teemu (Pasin veli) piipahti iltasella. Tapanina oli tarkotus mennä mammalla käymään. No, eipä lähdetty. Ei päästy sängystä ylös ajoissa ja ilmakin oli huono. Käytiin sitten vaan äidillä syömässä sisäfilettä, nam ja kiitos.

Sunnuntaina oli aikainen herätys. Lähdettiin kympiksi Riksuun. Pasi ja Pimu pääsi treenaamaan Kurkisen Kimin kanssa. Kimi kävi supisemassa suunnitelmansa mulle kun Pasi tutustui rataan... Oli Kososelle ylläri tiedossa . Treenirata oli pitkä, 28 estettä. Ihan kokonaisuudessaan se ei mennyt nappiin, mutta pätkissä kyllä. Tärkein pointti oli, että seuraa koiraa, malttia, kädet ei saa heilua! Kim treenasi Alffilla (mali) ja Maxilla (groenendael). Kun Pasi ja Pimu saivat toisen treenikerran päätökseen, Kim ilmoitti Pasille, että Pasi menee sitten vielä Maxin kanssa . Eipä toi mies meinannut uskoa että Kim oli tosissaan. Max on yksi Suomen kärkikoirista maksiluokassa. Tämä visio lähti liikkeelle siitä, kun mainitsin Marille (Kimin vaimo), että Pasi haluaisi kokeilla ohjata isoa koiraa. Nyt siihen sitten annettiin mahdollisuus . Tokihan Pasi sitten sen mahdollisuuden myös käytti. Yllättävän hyvin se meni, Maxin tasoiselle koiralle tosin olis voinut antaa vähän enemmän luottoa. Pasi ohjasi sitä niin kun Pimua .

Jazi jumitti paikallaan sellasen viis minsaa...

Treenien jälkeen ehdittiin käymään pikaisesti kotona. Lenkitettiin kaikki, suihku ja vähän syötävää. Sitten lähdettiin ajamaan Hyvinkäälle. Siellä oli taas epikset. Pimu ei ottanut kun yhden startin, eikä se mennyt ihan putkeen. Aa oli toisena esteenä, Pimu nousi sille, mutta hyppäsi pois sivulle. Aalta putkeen, jolta myös tuli kielto, Pasi vei vähän huonosti. Lisäksi tuli vielä kielto keinulta, Pasin käskytys taisi olla olematon. Loppurata oli kyllä sitten hienoa menoa Pimun tyyliin.

Jedin kanssa onnistuttiin molemmilla kerroilla! Ekalla radalla yhdellä aidalla tuli "kökkö" käännös, mutta muuten ok. Toisella radalla sain tuon kohdan ohjattua vähän paremmin. Jedi teki siis molemmilla yrityksillä nollan ja sijoitus oli 2. Voiton vei seurakaverit jackru Nikke & Pasi. Jedin kanssa voitettiin Hyvinkäällä vuoden ekat epäviralliset ja nyt tultiin toiseksi. Vuosi hyvin paketissa . Puuska pääsi halliin ennen kun lähdettiin. Voi jestas, hävetähän sitä sai! Ei mitään käytöstapoja... Totesin, että olis varmaan aika lähteä vähän treenaamaan kakaran kanssa.

Maanantaina kävin aamulla fyssarilla. Sen jälkeen otin Jazin ja Puuskan kyytiin ja ajelin Pekolaan. Puuskan kanssa otin hyppytekniikkaharjoituksia ja kepit muutaman kerran. Jazin kanssa tahkosin keppejä ja kontakteja. Hienosti meni molemmat likat! Puuska ei enää nojaa koko painollaan etupäähän, vaan jakaa painoa myös taakse. Hienoa! Toivottavasti on oppinut käyttämään takapäätä myös hypyissä. Pakosti se takapää umpihangessa kirmatessa vahvistuu ja sitä on siellä myös käytettävä... Jazi otti jokaikisen kontaktin, vaikka namia ja targettia ei aina ollutkaan. Into oli taas piukassa molemmilla. Pimulla ja Jedillä oli tylsyyspäivä. Pasi otti Pimusta illalla vähän karvaa. Projekti jatkuu vielä.

Tänään ajeltiin illalla kauemmas teollisuusalueelle lenkille. Eilen iltalenkin loppupuolella jossain pamahti. Jedi ei onneksi noteerannut sitä. Tänäänkin kun oltiin jo menossa autolle, paukahti muutaman kerran. Ei onneksi vaikuttanut vieläkään mitenkään. Tää on nyt sitten tätä loppuviikon .

Mainitsemisen arvoinen asia on myös Jedin TR-sijoitus. Kaikki agiharrastajat varmaan tietää mitä se tarkoittaa... Jedin sijoitus vuoden viimeisellä listalla oli 205. edellisellä listalla se oli 338. E-HKK:sta paremmin sijoittuivat vaan Jonnan belgit Tiltu ja Tara. Ilmoitin tänään Jazin ja Pimun kisoihin! Tytöt starttaa Riksussa la 9.1.10. Molemmilla vaan yksi startti. Jazi on startannut virallisissa viimeksi juhannuksena 2008. Pimun kunto ei reagoinut mitenkään sunnuntain "rääkkiin"! Näin ollen ollaan aika toiveikkaita tällä hetkellä .