On tainnu taas laiskuus iskee blogin suhteen... Juhannus meni ja mukavaa oli. Kiitos Suville ja Teemulle lauantai-illan turinatuokiosta . Sunnuntaina ajelin Puuskan kanssa kasvattaja-Katjalle Valkeakoskelle. Siellä Puuska sai kirmata Urpon kanssa pitkin pihaa. Hauskaa tuntui olevan. Oli kiva nähdä ja höpötellä pitkästä aikaa! Otetaan pian uusiks.

Viime viikko... Kotitreeniä, ei kai sen kummempaa? Torstai vietettiin tuttuun tapaan Riksussa. Pakko se on uskoa, että Puuskalla on pieni lähtöongelma . Ei malta millään pysyä lähdössä, myönnän kyllä, että mussakin on vikaa. Mä kun en treeneissä osaa jättää sitä rennosti odottamaan. Joka paikassa muualla se pysyy ihan jees, mutta mäkin varmaan käyttäydyn erilailla. No, ei auta muu kun treenata. Ekaa kertaa otin Aan ja puomin osana rataa ja ilman hihnaa. Edellisviikolla otin Aata, mutta pysäytin koiran ennen sitä. Alastuloilla oli eka targetit ja loistavasti pysähtyi! Kepit sujui kivasti. Suoraan eteneminen esteitä suorittaen on vielä hakusessa. Ei muuta kun targettia ja suoraa pätkää, niin kyllä se siitä.

Pimun treenit oli menneet hyvin, treenirata oli ollut tosi haastava. Sami oli kehunut erityisesti Pimun kontakteja . Aina noi illat venähtää, mutta mitäpä siitä kun on mukavaa. Kotimatkalla pysähdyttiin taas jäähdyttelylenkille.

Lentävä perä...                                                                                   kuvat Nora Ervasti

Perjantaina poikkesin kampaajalla ja lenkkeiltiin, ei siis ihmeempiä. Lauantaina oli herätys 4.15. ja Teivossa piti olla 6.45 Ehdittiin ajoissa paikalle, ei tehnyt edes tiukkaa. Mini2:sten rataantutustuminen oli 7.45, tuomarina Sari Mikkilä. Pimu starttasi ihan viimeisten joukossa. Rata ei ollut vaikea, mutta nollia tuli tosi vähän. Pasi ja Pimu tykittivät niin nopean nollaradan, että eipä siinä ollut muilla sanomista. Tulos 0, aika -11,58 (ia49) ja sijoitus 1. Koiria luokassa oli 32kpl. Tällä tuloksella Pimu pääsi sitten AVO-SM-finaaliin!

Mini3:sten tuomarina oli Jan-Egil Eide Norjasta. Hänen ratansa oli oikein mukavan oloinen. Hyvin pojat siitä suoriutuivatkin, harmi vaan, että Pasille iski hetkellinen oikosulku. Oli kepeille mennessä väärässä paikassa ja joutui tekemään takaaleikkauksen. Tästä syystä Jedi pyörähti keppien ekassa välissä ja tuomari antoi siitä kiellon . Muuten rata oli oikein hyvä ja vauhdikas, tulos 5 ja aika -3,21. Sijoitus oli 27./106. ja 25 parasta pääsi finaaliin...

Hieno!

Finaalirataa saatiin odottaa iltapäivään. Mikäpä siellä oli aikaa viettäessä. Mahtavassa ilmassa ja hyvässä seurassa, loistavia agisuorituksia seuraten . Koirat loikoili häkeissä aurinkovarjon alla, eikä niillä ollu mitään hätää. Käytiin välillä käppäilemässä ja Puuskan kanssa otin pariin kertaan lämppäesteillä paikallaolotreeniä. Kyllä se siellä pysyy kun ei käy niin kuumana kun treeneissä .

Finaaliradan tuomaroi Kees Stoel Hollannista. Rata oli tosi virtaava, kovaa sai mennä, mutta jotain piti osatakin . AVO-SM-kisa on siis epävirallinen kisa, jossa saavat kisata myös x-rotuiset ja alempiluokkalaiset. 1-luokasta finaaliin pääsi joka säkäluokasta 7, 2-lk:sta 15 ja 3-lk:sta 25 koirakkoa. Pimu rata oli tosi hieno! Kuuluttaja kommentoi likan vauhtia ja totesi vielä myöhemmin, että "mutta tässä on selviä aineksia tässä koirakossa..." Olet kuule Masa kirotun oikeessa ! Harmi vaan, että Pimu pujahti puomilta Pasin selän taakse ja se tempaus haittasi ohjausta seuraaville aidoille. Kurjaakin kurjempi kielto aidalta ja siihen tuhrautui monta sekuntia. Loppurata oli loistava. Tulos 5 ja aika oli jotain sekunnin päälle ihanneajan. Olisi siis päässyt helposti reiluun miinusaikaan ilman kieltoa! Lopputuloksissa Pimu oli 10. ja todennäkösesti paras 2-luokkalainen. Ei hoksattu katsoa tuloksia eilen. Pasia ja Pimua oli huudeltu palkintojenjakoonkin, mutta me oltiin jo kotimatkalla. Ei voinut tietää, että finaalissa palkitaan kymmenen parasta! No, onneks Pipsa hoiti homman himaan ja tuurasi Pasia palkintopallilla.

Kotosalla sitten vielä pienesti lenkkeiltiin. Helteinen ilma ja pitkä päivä vei koko porukasta mehut totaalisesti. Sunnuntaina sai onneks nukkua, kun Puuskan joukkuekisa oli vasta iltapäivällä. Mukaan pääsi vaan Puuska, koska reissu ei nyt kestänyt kun muutaman tunnin. Sunnuntaina ilma oli vielä kuumempi. Puuskaa ei kiinnostanut kävellä paahtavassa auringossa, mutta pakko oli vähän yrittää lämmittää lihaksia. ALO-luokan rata oli ihan simppeli, ainakin mulle. Osa kisaajista protestoi keppejä radalla, niin mäkin näin jälkeenpäin .

Meidän joukkue starttasi toisena, joten kauaa ei tarvinnut vuoroa odottaa. Puuska juoksi kolmantena neljästä. Partasen Pasi piti tyttöä lähdössä kiinni, että pääsin ottamaan sen vastaan ekan aidan taakse. Kiirehdin vähän liikaa ja takaa kuului kolaus. Puuska oli kai kolauttanut itsensä rimaan, mutta se pysyi ylhäällä. Vasta videolta näin, että likka heitti tokan aidan jälkeen oikein kunnon kuperkeikan! Huh, onneks ei sattunut, olisin ehkä reagoinut jos olisin huomannut. No, Puuska jatkoi täysillä puomille, joten ei varmaankaan sattunut . Puomin kontakti oli hieno! Puuska osaa! Noran ottamista kuvista näkee, että myös Aan alastulo osui nappiin. Kuvassa perä on vasta laskeutumassa kontaktille... Kaikki rimat oli 30cm:ssä eikä yksikään tippunut! Muurinkin Puuska hyppäs hyvin. Sitten tultiinkin kepeille... Puuska jätti toisen välin pujottelematta ja korjasin ja taas korjasin ja korjasin... Kepeiltä 15 ja aikaa paloi tuhottomasti . Videolta näkee, että Puuska ponnistaa pituuden päältä, siitä varmaan saatiin 5. Sen jälkeen vielä aidalta kielto, kun ohjasin koiran selkeeti esteen ohi. Sain sen kuitenkin tosi sukkelaan korjattua hyppäämään aidan oikein. Meidän tulos 25 ja aika jotain 52,?? Joukkue sijoittui mun törttöilystä huolimatta viidenneksi. 5./21. ei ole ollenkaan huono, mutta olis voinut olla parempikin!!! PRKL mua! 

Puuska oli kyllä aivan loistava . Etukäteen jännitin miten se hyppää, jos rimat on korkeemmalla kun 25:cm:ssä. Se hyppäs kuitenkin paremmin korkeempia kun noin matalia! Tekniikka oli selkeesti parempi... Kontakteja tietty jännitin kanssa, mutta ei näköjään tarvi. Mietin myös sitä, että alkaako Puuska jännittää tuomaria, yleisöä, ratahenkilöitä tai jotain. No eipä alkanut ei. Sille oli ihan selvää, että siellä suoritetaan rataa täysillä . Koitan saada tänne joukkuekuvan ja linkin viikonlopun ratoihin jossain vaiheessa.

Puuska täyttää parinviikon päästä 15kk ja sittenhän se saa ikänsä puolesta osallistua epiksiin. Toivottavasti niitä alkaa loppukesästä olemaan. Pimun 3-v. synttärit lähestyy myös! Tälle viikolle on luvattu melkosia helteitä. Otetaan siis iisisti ja lenkkeillään iltasella. Mä oon aamuköksänä tän viikon, eli aamulenkeilläkään ei tuu kamala hiki. Tänään liikuttiin viideltä . No, ei se mitään, tän viikon jaksaa vaikka päällään. Ens viikolla on LOMA!

Keskiviikkona aion mennä treenaamaan Jazin ja Jedin kanssa. Kisaan molempien kanssa sunnuntaina omissa kisoissa kaks starttia! Enpä oo tainnu koskaan ennen kisata samoissa kisoissa kahdella koiralla, saati sitten samassa luokassa! Saa nähdä kestääkö kunto . Noitten treenien jälkeen alkaa hallilla talkoot. Jäädään siis illaks talkoilemaan. Torstai-iltakin vierähtää taas koulutusten merkeissä. Jo nyt voin aavistella, että perjantai-ilta otetaan TODELLA rennosti ja nautitaan siitä, että LOMA alkaa! Lauantaille ei oo mitään menoa!

Pasilla ei oo kun kaks viikkoo lomaa. Päätettiin ottaa molemmat viikot "treenin kannalta". Ens viikon tiistaina ajellaan Vantaalle Oreniuksen Juhan piiskattaviksi. Seuraavan viikon tiistaina mennään Lempäälään Männistön Päivin oppiin. Elokuussa tiedossa Elina Jänesniemen koulutus Valkeakoskella. Näihin mennään siis Pimun ja Puuskan kanssa. Kunhan nyt ei vaan alkais mitään ennenaikasia juoksuja... Niin ja unohtu hehkuttaa sitä, että Pimulta puuttuu enää yks aginolla, se kun pätkähtää, niin ovi kolmosluokkaan on auki!!!