Pikkutytöt jaksaa kirmailla, helteestä huolimatta

Vaikka sunnuntaina Toijalaan lähtiessä pitikin laittaa huppari päälle! No, kyllähän se helteen heitti taas päivällä. Meillä oli kaikkiaan ihan onnistunut episreissu. Tuomarina toimi Pirisjoen Ville (parson Kleni&Aino). Möllien rata oli mukava ja etukäteen uskoin, että kieltoja ei välttämättä tule. Puuskan eka rata oli hieno! Tuotti tuskaa saada likka istumaan lähtöön, mutta kun istui, niin pysyi siellä hyvin. Radalla oli Aa ja puomi, molempien kontaktit Puuska otti niin kun pitääkin. Vasta vapautuksella lähdettiin eteenpäin. Rata onnistui muutenkin ihan nappiin . Tulos 0 ja aika -17,93, sijoitus 1. Harmi vaan, että uusintaradankin tulokset huomioitiin...

Jedikin välillä innostuu tyttöjen yllytyksestä

Otin uusintaradan Puuskan kanssa palkaten kontaktit. Nyt varasti pirulainen vähän lähdössä . Radalla tuli putkelta kielto ja muurin palikat lenteli. Se ei kuitenkaan haittaa, koska pääasia oli palkata kontaktit. Ne toimii nyt kyllä todella hyvin! Uusinnan jälkeen Puuska tuli yhteistuloksissa toiseksi. Ohi meni villakoira juoksukontakteilla... sellasissa kontakteissa on vaan se vika, että ne alkaa jossain vaiheessa paukkua. Pysymme siis pysäytyksessä ja tiukkana niissä . Puuska kehittyy koko ajan ihan silmissä, mahtava kakara! Kai mäkin opin sitä ohjaamaan pikkuhiljaa paremmin...

Tuleva agitykki

Jedi ja Jazi otti vaan yhden kisaavien startin. Jazin rata oli oikein mallikas, radalta vaan yks virhe. Puomin alastulon loikka oli tosi törkee! Jazin aika -8,64, eli 44,36 (3luokan tasotuksella), tämän radan sijotus 4. Jazin aika tais olla paras kolmosluokkalaisten aika. Tosi pätevä rata meiltä molemmilta. Jedin kanssa menikin sitten säätämiseks. Jätkä karkas lähdöstä ja kello lähti käyntiin. Hetki meni aikaa että sain sen hyppäämään ekan aidan. Hylly tuli jo kolmannella esteellä. Tai hylly muutettiin tuloksissa 10 virhepisteeksi. En saattanut Jediä tarpeeksi putkelle ja se kielsi sen, sitten se pujahti väärään päähän. Taas meni hetki ennen kun sain jätkän suorittaan putken oikein. Sitten tuli vielä yks rima alas kun vedätin aika tärkeesti. Aan, keinun ja puomin kontaktit oli hyvät. Puomilla oli täydellinen juoksukontakti ja meikäläinen auttamatta myöhässä. No, onneks sain huudettua Jedille että "hyppyyy, takaaatakaaa" ja sehän hyppäs aidan takaa! Loistava poika . Mulla oli jalat jo aika loppu neljännellä radalla . Jedin aika -3,80, eli 49,20 (3lk tasoitus) tulos 10. Sijoitus tällä radalla 8.

Pimu pääsi radalle kahteen kertaan. Eka rata oli muuten ihan loistava, mutta kepeiltä tuli kielto. Pasi työnsi koiran liian pitkälle ja Pimu ajautui väärälle puolelle. Kontaktit oli hienot, keinu olis kyllä voinut olla vähän nopeempi. No, sitä työstetään. Tämän radan aika -15,27, eli 45,75 (2lk tasoitus), tulos 5 ja sij.3. Uusinnassa Pimu karkasi lähdöstä aika törkeesti. Pasi palautti sen jämäkästi paikalleen ja piti hetken "piinassa". Tällä radalla palkattiin kontaktit, joten karkamainen ei sinänsä haittaa. Toisaalta oli hyvä että se tapahtu epiksissä ja oli helppo palauttaa. Virallisissa on vaan lähettävä pois jos noin käy. Tälläkin radalla sama keppivirhe ... mulle tais joku Janakkalan epiksissä huomauttaa, kun tein saman virheen molemmilla radoilla . No, kontaktit tuli palkattua ja keinukin oli nopeempi kun ekalla radalla.

Siinä se sunnuntai menikin. Maanantaina Pasilla alko työt ja mä jatkan lomailua. Hellettä piisaa, eikä oikein mitään jaksa tehdä. Maanantaina en oikein tehnytkään, kävin pyöräilemässä. Oli ajatuksena juosta taas joka päivä, mutta näillä keleillä pyöräily on vähän mukavampaa. Tiistaina kävin kaupassa koko viikoks, ei tarvi sielläkään jatkuvasti ravata. Illalla harjoteltiin Puuskan kanssa vähän keppejä toiselta puolelta ohjaten. Puuska ei ollenkaan ymmärrä jos oon keppien vasemmalla puolella. Omaa tyhmyyttä tämäkin... Illalla kävin taas fillaroimassa. Koirien lenkit jää aika lyhyiksi, ne kun vetää ittensä piippuun jo tossa omalla tiellä. Ulkona ovat kuitenkin kaiket päivät ja liikkuvat siinä omaan tahtiin.

Täällä vartioi Jedi!

Tänään ryhdistäydyin ja pesin pienet matot. Isoimmat onkin ollu toukokuisen pesun jälkeen jemmassa. Pesasin siinä sitten samalla kylppärinkin. Tein myös koirille kasvissosetta, puhuin kummitädin kanssa maratonpuhelun ja sen sellasta. Äiti ja Matti kävi terassilla rapsuttelemassa koiria. Iltasella taas pieni keppitreeni ja pyörälenkki. Kyllä Puuska alkaa jo hoksaamaan ton homman .

Huomenna olis treenipäivä, saa nähdä kannattaako kauheesti treenata. Luulenpa, että ainakin Puuska ottaa vaan yksittäisiä esteitä, erityisesti keinua (jos on avustaja) ja rengasta. Jedi, Jazi ja Pimu käy huomenna myös rokotuksissa. Senkään takia Pimun ei ehkä kannata treenata kauheen kovaa. Jedin kanssa jos ehtisin jossain välissä ottamaan kontaktit... Täytyy kysyä Sarjamolta (ell) mielipidettä noista Jazin pateista. Toi uusin nousi silmien väliin kyllä tosi nopsaan 

Perjantaina Pasilla on pekkanen, eli mukavan lyhyt työviikko. Iltasella ajellaan Tampereelle, jossa Pimulla kaks agirataa. Sitä viimestä aginollaa siis metsästetään! Saa nähdä starttaavatko jo lauantaina Orivedellä kolmosissa . Lauantaina siis suunnaksi Orivesi, jossa Pimulla ja Jedillä kaks agirataa. En ilmottanut Jediä hyppärille ja hyvä niin, olis menny myöhään. Sunnuntaina meen töihin RotuRaceen Hyvinkäälle. Juoksukisojen yhteydessä on pienimuotoinen agirata jota voi kokeilla. Tais siellä sen tiimoilta joku pieni kisakin olla. Meen siis hoitamaan tota agipuolta sinne. Että simmottiset suunnitelmat loppuviikolle .