Pimulla on tänään 3-v. synttärit!

Jepjep, lomailtu on niin, että blogin päivittäminenkin on jäänyt... Nytkin istun terassilla nauttien punaviiniä . Viimeviikko... oli helteinen, niin kun kaikki varmaan muistaa. Tiistaina kävi Susa poikkeemassa. Keskiviikkona otin Jedin ja Jazin kanssa radanpätkää ja keskityin kontakteihin. Sen jälkeen hikoiltiin ojan kaivuun merkeissä. Hiki irtosi kyllä aika rankasti, suhteellisen loistava iltajumppa, etten sanois . Torstaina oli Puuskan ja Pimun vuoro treenata. Puuska oli taitava ja Anna sanoikin, että oli meidän parasta menoa, mitä hän on nähnyt! Radalla ei ollut kun Aa ja se mentiin monta kertaa. Kontaktit oli loistavat!!! Puuska osaa! Pimun treenit oli menneet räjähtävään tyyliin, eli muuri oli "räjähtänyt" joka kerta kun se suoritettiin .

P & P nuhjaa

Perjantaina oli vika työpäivä ennen lomaa... ja iltasella sitten vähän juhlistettiin loman alkua . Lauantai meni kotosalla ja ulkosalla oleillessa. Katja ja Irkku kävi iltasella piipahtamassa. Oli niin kiva taas huomata kuinka tyytyväinen Katja on Puuskaan ja sen eloon & oloon . Puuskan tuleva sulho on jo kovasti mietinnässä... Sunnuntaina oli sitten kisapäivä. Pasi lähti kisahommiin vähän aikasemmin kun me Jedin ja Jazin kanssa kisaamaan. Pimu ja Puuska jäi kotiin, en viitsinyt niitä ottaa kuumaan autoon odottelemaan.

Kaunis pieni Puuska

Aamun eka rata oli hyppäri, tuomarina Pertti Siimes. Rata vaikutti ihan kivalta, kunhan suoriutui alusta suosiolla. Jazi starttasi ekana ja alku meni varmistellen, eli melko hitaasti, mutta varmasti. Kepeillä tuli harmittava kielto, kun valssasin väärässä kohtaa. Loppupeleissä hyllytin tokavikalla esteellä, enkä sitä ite edes tajunnut! Hyppyytin siis Jazin aidan väärinpäin. Se meni niin sujuvasti, että kuvittelin sen olevan ok. No, olihan siinä jo 5 alla. Jazin aika oli -2,96 (ia43) eli ihan mukavaa vauhtia mentiin. Jedinkin kanssa alku onnistui hyvin. Meidän turmaksi koitui kuitenkin se, että ohjasin Jediä niin kun Jazia. En saattanut Jediä kauempaan putken päähän, lähetin vaan. Jedipä sitten tuli mun liikkeen mukana väärään putkenpäähän . Hyvä minä! Rata oli muuten tosi hyvä, aika -3,21. 

Karvanaama-Pimu

Agiradalla oli sama tuomari ja rata tuntui kivalta. Hyllytin Jazin heti alussa, kun 5. este oli puomi, jonka vieressä ammotti putken suu. Jazi pinkaisi puomin sijasta putkeen, ihan mun ohjaamana, kele! Loppurata meni tosi kivasti, tosin yks rima tippui. Aan ja keinun kontaktit oli hyvät, puomia ei sattuneesta syystä suoritettu... Ihan hyvää vauhtiakin Jazi meni, vaan 0,59 yliaikaa (ia44). Jedin onnistuin saamaan alun puomi-putkiansasta kunnialla. Puomin kontakti oli loistava! Suoran putken jälkeen ei ohjaajan käskytys ollut enää ajantasalla ja Jedi teki piiitkän kaarroksen. Aan ja keinun kontaktit oli siinä ja siinä. Yhden takaaleikkauksen jälkeen tuli pyörähdys, mutta ilman virheitä tultiin maaliin! Tulos siis 0, mutta harmittavasti 0,19 yliaikaa . Se tuli kaarroksesta ja pyörähdyksestä, damn! Toi suoritus riitti silti palkinnoille ja meidän sijoitus hienosti kolmas . Voittajankaan aika ei ollut kun -1,11, eli hävetä ei tarvi.

"Zäääs"

Ihan mahtavan hyvin koirat jaksoi juosta kaks starttia trooppisissa oloissa. Ilma oli tosi kuuma ja kisat käytiin hallissa. Vikalla radalla mulla ei enää pää oikein toiminut. Siinä osasyy Jedin pitkään kaarrokseen... Kunto kesti kyllä tosi hyvin juosta neljä starttia aika lyhyen ajan sisällä! Katselin vielä kolmosten kisat loppuun ja ajelin kotiin katsomaan mitä pikkulikoille kuuluu. Pasi oli koko päivän töissä, tosin kisat loppui tällä kertaa jo ennen viittä. 

Jedi naatiskelee käpyä

Maanantaina ajeltiin illalla Hesaan Purinalle HAU Openiin. Pasi sai viime viikolla päähänsä ilmottaa Pimun sinne. Siellä oli vaan yksi startti kakkosille ja vikaa nousunollaa lähdettiin hakemaan... Sitä ei tosin vielä tullut. Radalla tippui kaksi rimaa ja lopulta Pasi hyllytti, kun hyppyytti Pimun yhden aidan väärinpäin. Kontaktit ja vauhti oli hyvät, mutta Pasi itse tiputti rimat ohjauksellaan. Koko lauma oli mukana Hesassa ja siellä pääsivät myös iltalenkille. Päivällä muuten trimmattiin Pimu, eli ei ole enää noin karvainen kun näissä kuvissa...

Tiistaina ajeltiin Vantaalle Pimun ja Puuskan kanssa. Siellä päästiin hikoilemaan Oreniuksen Juhan opissa. Pimu meni hienosti, mutta Pasi oli suunnitellut ohjauksen liian vaikeasti. Pasi osaa kikkailla, mä en ja tällä kertaa mun perusohjaus olis ollut paras valinta . Lopulta Pasi ja Pimu vetäs koko treeniradan puhtaasti ja nopeesti. Puuskan kanssa ei päästy kun 7 estettä, mutta treenin anti oli sitäkin parempi. Ongelma tuli jo kolmannella esteellä ja sitä alettiin sitten työstämään. Us-ko-ma-ton-ta miten mahtavasti Puuska pysyi lähdössä!!! Kertaakaan ei sieltä karannut, vaikka kävelin kolmen aidan taakse sitä kutsumaan. Mahtava kakara . Saatiin Juhalta ihan äärettömän hyviä vinkkejä ja ohjeita. Puuska kyllä irtoaa, mutta ongelma on eteneminen esteitä suorittaen... No, ei tule olemaan jatkossa . Loppupäivä oleskeltiin taas kotosalla takapihalla lämmöstä nauttien.

Keskiviikkona käytiin Tervaniemessä kastamassa koko porukan talviturkit! Siellä onkin ihan yllättävän hyvä koirien uittopaikka. Uitiin itsekin samassa paikassa. Pimu ja Puuska pääsi uimaan ihan ekaa kertaa. Pimu oli vedessä kun kotonaan, olisi uinut kauemminkin. Puuska ui kivasti siihen asti kun meni vettä suuhun. Loppuajan törötti rannalla. Jedi ja Jazi on uineet ennenkin. Nyt Jedi vaikutti lähinnä laiskalta. Jazi taas näytti nauttivan uimisesta ihan tosissaan . Oikein kiva kokemus siis kaikinpuolin. Muitakin koiria siinä poikkesi, mutta eipä noi niistä pahemmin välittäneet. Hienoja tapauksia ovat kaikki . Iltasella polkastiin Pasin kanssa kylille. käytiin Tawastia Bankin terassilla salaatilla ja punkulla. Siitä suunnattiin Kaupunginpuistoon kesäteatteriin. Kesän kulttuuriannos on nyt siis saatu .

Torstaina käytiin alemyynneissä, ainahan niistä jotain löytyy... Illalla taas treenattiin, mä en kylläkään nyt ollut ryhmässä. Treenasin oman ryhmäni aikaan, kun koulutettavia ei ollut kun Pipsa & Tiina. Puuska oli taitava! Otin kaikki kontaktit ja Aa & puomi oli loistavat. Keinua otettiin hihnassa Pipsan avustuksella, kyllä sekin siitä suttaantuu. Sitten ne kepit... Puuska pujottelee itsenäisesti, jeeeeesss!!! Onneks Pipsa oli silmä kovana ja alko epäilemään, että tarviiko mun huitoa siinä vieressä. No ei tarvi ei, Puuska kepittää ihan kympillä ittekseen . Otin myös kolmen aidan pätkää Juhan opeilla ja hienosti meni. Puuska pysyi taas lähdössä kun nakutettu. Loistavaa! Pimunkin treenit oli menneet tällä kertaa ilman räjähdyksiä . Treenien jälkeen jäähdyteltiin Hämeenlinnan päässä ja käytiin Tervaniemessä uimassa. Nyt Puuskakin ui enemmän, mutta Pimu ja Jazi on kyllä varsinaisia vesipetoja . Jedi ui just sen verran, että kannoin sen järveen ja laitoin uimaan rantaan.

Namnam, vieläkös täältä jotain heruis...

Tänään poikettiin taas vähän alemyynneissä. Eipä sieltä paljon mitään löytynyt, aina jotain pientä, mutta säästyypähän rahat! Muuten ollaankin vaan möllötelty takapihalla auringossa. Aika mahtavaa lomailua, etten sanois . Tällä viikolla on ukkostanut muutamana päivänä. Ukkonen on nykyään Jedille pieni ongelma. Selkeesti pelkää jytinää ja pyrkii piiloon. Keskiviikkona meni keittiön kaappiin jemmaan ja sinne se sitten jäi... Tajusin ravintolan terassilla, että Jedi tais jäädä kaappiin! Iski paniikki, että mahtaako se päästä sieltä pois ennen kun tukehtuu... No, soitto Susalle ja se kävi tsekkaamassa tilanteen. Kaapin ovi oli auki, eli Jedi oli sinne jäänyt, mutta päässyt omin avuin pois! Kyllä mä pelästyin, koska kaappi on aika kuuma paikka.

Jedin ja Pasin maaliintulo joukkueSM-kisassa                     kuvaaja Sami Osenius

Pimulla on ollut valeraskauden oireita. Tai siis pennuthan sillä jo on... likka on ollu ajoittain äkänen kun ampiainen (mua muuten oikeesti pisti sunnuntain kisoissa!). Makkariin ei oo pahimmillaan saanut mennä edes meikäläiset . Pentu otettiin pois ja eilen kokeiltiin joko sen voi ottaa esille, ei voi. Toivottavasti kohta loppuu, Pimu ei oo yhtään oma ittensä kun rähisee muille.

Huomiselle ei suunnitelmia, mutta sunnuntaina suunnataan kohti Lietoa. Nyt on siis MM-karsinnat, joihin Pasi ei loppujenlopuks Jediä ilmottanut. Mennään sunnuntaina kannustamaan kavereita, toivottavasti niitä on paljon jatkossa .