Thank good it`s friday! Sellasella fiiliksellä täällä mennään eteenpäin. Oon ollu töissä kuus päivää putkeen ja melkein joka päivä yli. Tänään piti päästä 14 ja tukkukuorma tuli 15 jälkeen. Sanoin kuskille, että seuraavalla kerralla jos menee kahden yli, ei kannata turhaan ajella, en ole paikalla. Eilen oli palaveri työpäivän päälle. Sieltä lähdin varttia aikasemmin ja tokihan siitäkin tuli mutinaa... joku roti sentään, treenit pitää mut järjissäni! Että semmosta, viikonloppu aikaa ladata akut. Maanantaina täytekakkukahvit 100:lle kaiken muun lisäksi . Mutta kyllähän mä pärjään, yksin. Alkaa oleen lopun alkua tää kyllä nyt.

Jepjep, mukavampiin asioihin sitten! Viime viikon treenit meni kivasti. Treenattiin Pasin kanssa kahdestaan, kun Puuskan ja Pimun ryhmien treenit  hoidettiin sillä kertaa omatoimisena. Hyvin meni, eikä mun suunnittelema treeni ollu Pasille ja Pimullekkaan liian simppeli .

Perjantaina ajelin Puuskan ja Jazin kanssa Riksuun epiksiin. Kisaamaan pääsi taas vaan Puuska. Koistisen Veijon rata oli kiva, ei niin simppelin oloinen kun edellisviikon Lotan tuomaroima rata. Puuska pysyi molemmilla radoilla lähdössä loistavasti! Kontaktit oli hienot, mutta Aa vähän turhankin "tehokas"... Toiset kisaajat palkkasivat koiriaan heittelemällä nameja maahan. Puuska jäi sitten syömään ne namit ennen kun suostui jatkamaan. Siinä meni se voitto, kele! Loistavinta siinä on se, että Puuska pysyi kontaktilla koko ajan, vaikka einestikin nameja maasta! Silti tosi ärsyttävää. Tehtiin siis molemmilla radoilla nolla, toisella tosin palkkasin kontaktit ja tulos siitä johtuen 20. Ekalla radalla Puuska jäi voittajalle sekunnin, eli oltais voitettu ylivoimasesti, jos likka ei olis jumittanut Aalle . Yhdestä putkesta tullessaan Puuska kääntyi eka väärään suuntaan, joten siinäkin paloi vähän aikaa. Hieno pieni Puuskis .

Lauantaina taas suuntana Riksu ja Rskk:n kisat. Yllättäin aikataulu mätti tunnilla... Tuomarina toimi Ritva Herrala. Herralan ratkaisu oli melko erikoinen = kolmosilla oli täysin sama rata kun kakkosilla ja samalla ihanneajalla! Kakkosille rata oli kyllä ihan liian vaikea... Radalla mentiin Aa kahteen kertaan ja puomi kerran. Jedin kanssa paukautettiin nolla, vaikka video kertookin muuta. No, tuomari ei tuominnut kontaktivirheitä, joten nolla mikä nolla! Ainakin toinen Aa ja puomi oli aika kyseenalaiset . No, tulos 0, aika -11,49 (ia 59) ja sijoitus 5./15. Pimulle tältä radalta eka nolla kolmosista! Tulos 0, aika -12,90 ja sijoitus 3./15. Pasi piti likkaa kontakteilla aika kauan, siksi Jedin ja Pimun ajat noin samat. Jedi meni kyllä ihan täysiä!

Hyppäri oli ihan kivan oloinen, mutta Jedi sai mut järkyttymään lähdössä. Jätkä teki jotain, mitä ei mun kanssa oo koskaan tehnyt. Kun otin siltä valjaat pois, se ei alkanut huutamaan, vaan haisteli maata. Mä olin ihan kyssärinä, että mitä helkkaria?! Yritin saada jätkää lähtemään radalle ja se vaan haistelee... No, lähtihän se lopulta, mutta hitaasti. Meinasin mokata jo tokalla esteellä! Onneks sain ohjauksen korjattua. Jedi pääsi vauhtiin vasta neljännellä esteellä ja kepeillä (8este) alkoi haukkumaan. Ihan outo! Voisin vaikka lyödä vetoo, että syynä on juoksuinen narttu . Mun rytmi oli ihan pielessä radalla ja meinasin mokata ohjauksen. Onneks vaan huusin että putkeen ja Jedi korjas tilanteen. Hyppäriltäkin näin ollen nolla! Tulos 0, aika -0,19 (ia 39) ja sijoitus 3./13. Palkintojen jaossa kyllä sanoin tuomarille, että hävettää päästä palkinnoille sellasella suorituksella. Ritva vaan totes että: onneks täällä ei jaeta tyylipisteitä . Jedille jo toinen tuplanolla!!! Pimulle hyppäriltä hylly. Ensin tuli rima alas ja sitten hyppäsi aidan väärin päin kun Pasi oli väärin sijoittunut... Suville kiitos kuvaamisesta! Enpä oo taas saanut videoita siirrettyä.

Sunnuntaina mä olin töissä ja Pasi kävi Pimun kanssa Valkeakoskella. Siellä tuomarina Johanna W. ja kolmosille vaan yks agirata. Hylly tuli heti alussa kun Pimu bongasi putken väärän pään. Mutta oli radalla paljon hyvääkin. Minnalle kiitos kuvaamisesta!

Maanantaina otettiin urakaksi Pimun trimmaaminen. Kesällä karva ei onneks kasva niin älyttömästi, mutta kyllä sitä siitä taas lähti. Leikkasin myös kaikkien kynnet ja ajelin Pasin hiukset. Vaan maanantaina voi jaksaa tehdä noin paljon... kävinpä muuten vielä juoksemassakin iltalenkin päälle! Tavatonta . Tiistaina lenkkeiltiin Tervaniemessä ja keskiviikkona Apparalla. Keskiviikko oli koirille aika tylsä kun me jumitettiin pankissa ja kaupassa. No, kyllä siellä pankissa kannattaa aina välillä poiketa .

Torstaina oli kesäkauden viimeset treenit. Kesäkausi oli aika lyhyt, mutta paljon on ehtinyt tapahtua. Päällimmäisenä mielessä Puuskan kontaktit, kepit ja lähdössä pysyminen. Kontakteja ei otettu kesäkuussa kun hihnassa, lähdössä likka ei pysynyt ja kepit meni peruuttamalla ohjaten. Nyt toimii noi kaikki, kepit tosin toiselta puolelta ohjaten vielä välttävästi. Esteitten suoritusvarmuus on myös Puuskalla parantunut todella paljon, nyt voi sanoa, että etenee ja irtoaa jo ihan ok. Väittäisin itsekkin kehittyneeni aika paljon! Treenit meni siis nytkin kivasti. Pimukin oli ollut oikein pätevä ja uudessa karvassaan kuulemma mennyt paljon kovempaa .

Ens viikolla starttaa talviryhmät. Treenaan Puuskan kanssa maanantaisin Suomalaisen Merjan (sain mitä halusin ) ryhmässä. Me molemmat myös koulutetaan maanantaisin. Pasilla on kesän penturyhmien jatkoa ja mun ryhmässä on kisaavia ykkösistä kolmosiin. Pasi ja Pimu treenaa torstaisin Lotan ja Kimin ryhmässä. Ei siis voi todellakaan valittaa! Puuskan kanssa oon suunnitellut käyväni ratiksissa pari kertaa kuussa. Tietty kaikki lähellä olevat epiksetkin kierretään. Niitä vaan ei talviaikaan niin kauheesti ole.

Tänään ohjelmassa vaan normaali iltalenkki. Täytyy alkaa latautumaan huomisiin piirinmestaruuskisoihin! Huomenna sitä tuplanollaa taas tarvittais... ja siihen päälle vielä passeli suoritus joukkueradalla . Pitäkäähän peukkuja Jedille ja Pimulle, vähän tietty mulle ja Pasillekin . Lisäks saa peukuttaa myös RimAn joukkueita .

Puuskalle olis sulhanen katsottuna! Oikein mieleinen uros olisikin ja siitä jäisi kyllä meillekin pentu (jos Katjalle sopii!). Saa nyt vaan nähdä koska se seuraava juoksu alkaa. Siitä Puuskaa tuskin vielä voi astuttaa, kun se on niin nuori. Täytyy elää toivossa, että uros on voimissaan vielä ensi vuonnakin .

Jatkoa seuraa huomisten kisojen jälkeen...