Unohdus... loppuun lisätty pari viimeviikkoista sattumusta...

Tärkeimmät kuulumiset on täällä jo kerrottukin . Viime torstain treenit meni niin kun olin ajatellut. Otin Puuskan kanssa rengasta ja keinua yksittäisenä. Aan muutamaan kertaan, puomi ei ollut kasassa. Keppejä otettiin muutaman kerran niin, että Pasi käveli niiden toisella puolella. Totutettiin siis Puuskaa siihen, että molemmilla puolilla liikutaan. Otin myös viiden hypyn sarjaa, hypyt oli lievässä kaaressa. Hienosti meni, ei yhtään kieltoa! Keinu alkaa kanssa sujumaan tosi hyvin, vielä en kuitenkaan luovu hihnasta. Jedi pääsi varsinaisten ryhmien jälkeen ottamaan kontaktit ja kepit. Ai niin ja käytiinhän me siellä lääkärissä. Sarjamo totesi, että Jazin patit näyttää hyvälaatuisilta, ei hätää. Otetaan pois samalla kun poistetaan hammaskiveä joskus syssymmällä. Nyt on koko lauma rokotettu taas pariks vuodeks eteenpäin.

Pimu Tampereella                                                                                  Kuva Maria Salonen

Perjantaina oltiin sitten ilta Tampereen Eteläpuistossa. Matkaan tuli mutka, kun motarilla oli kolari. Onneks satuttiin oleen just Toijalan rampin kohdalla ja koukattiin sinne. Oltiin kuitenkin hyvissä ajoin kisapaikalla, kun päästiin jo seuraavalta rampilta takas motarille. Kenttä oli aika kova ja siihen Pasi ei ollut tyytyväinen. Tuomarina Oli Anne Viitanen ja radat oli melko haastavat. Ekalla radalla tippui eka rima. Sen jälkeen ei sitten ollutkaan "millään väliä", koska nollaa sinne mentiin hakemaan. Lopulta Pimu hyppäsi renkaan välistä eikä Pasi korjannut, siitä hylly. kontaktit oli hyvät, keinu kylläkin vähän hidas.

Toisella radalla tippui toinen rima. Sitten Pimu lähti kepeiltä liian aikaisin pois ja siitä 5. Pasin piti korjata alusta asti ja siinä tohinassa Pimu pujotteli takasinpäin -> hylly. Puuska pääsi taas pörräämään radan laidalle. Lopuksi lenkitettiin kaikki. Puuskalle oli suuri ihmetys rantaan lyövät aallot. Se yritti saalistaa niitä. Kovasti likka ihmetteli, kun ei hampaisiin jäänyt mitään vaikka kuinka puri. Kun palattiin takasin kentän laidalle, saatiin kuulla, että kisakirjoja ei saa... Yksi valopää oli mennyt huutamaan radalla v-sanaa koiralleen, tuomari puuttui siihen ja osansa sai myös tuomari. Tuomari oli päättänyt tästä johtuen antaa minien kisakirjat vasta maksien jälkeen. Ihan pikkusen meillä kiehu! No, onneks tuomari lopulta helty ja antoi kirjat jo maksien tutustumisen jälkeen. Päätään aukonut kisaaja joutui kyllä odottamaan loppuun asti... Pasi oli sillä mielellä, että molempien ratojen riman pudotukset johtui ilmeisimmin liian kovasta pohjasta.

Lauantaina köröteltiin Orivedelle. Siellä kakkosilla tuomarina Johanna Wutrich (ei kirjoteta noin...). Eka rata oli mukavan oloinen ja mukavasti se Pasilla ja Pimulla menikin. Harmi vaan, että Pimu bongasi heti alussa väärän putken pään . No, hyvän hyllyn jälkeen oli mukava lähtee kokeilemaan seuraavaa... Toinen rata oli tosi hieno, niin kun ehkä ootte käyneet toteamassa . Muutama pikku "heilahdus" Pasilla siinä tulee, mutta sikasiisti rata silti. Pääasiahan oli vaan se nolla ja tietty voitto, eikä vähäisimpänä nousu kolmosiin !!! Pimu siis voitti ja aika oli -10,83 (48). 20 starttia meni ykkösissä ja kakkosissa, ihan kiva tahti siis. Mainittakoon nyt vielä sekin, että tähän asti kisakirjassa ei ole muita kun voittoja .

Kolmosilla oli tuomarina Marjo Heino. Ekan radan alku oli sellainen, että tiesin miten siinä käy. Jediä kun ei sinne lähtöön jätetä ja nytkin pääsi vähän mun edelle... Mentiin aidalta renkaalle ja siitä piti kääntyä vasemmalle putkeen. No, suoraan renkaalta pääsi helpommin puomille ja sinnehän se Jedipoika paahtoi. Hyllyn jälkeen tuli vielä kielto putkelta, mutta muuten ihan sujuva rata. Toisen radan alku oli Jedin kanssa helppo. Alussa tuli ehkä vähän turhaa kaarrosta ja jätkä meinas karata Aalle kun oltiin menossa putkeen. Aikaa siis paloi, täytyy opetella ohjaamaan jämäkämmin. Jedi kulki hyvin ja rata oli virtaava, mutta puomilla tuli harmillinen kontaktivirhe. Taisin olla liian edessä tai sitten takana, nyt on vaikea sanoa. No, tulos 5 ja aika -4,44 (ia 49) sijoituksen tsekkasin, mutta en muista.

Vielä olis ollut illan viimeisenä hyppäri, mutta sille Jediä ei ilmotettu. Onneks, koska muutenkin oli ihan tarpeeks pitkä päivä. Puuska pääsi taas hillumaan narulelun kanssa ja Jazi lenkkeilemään muutamaan otteeseen. Oli mukava päivä, kiitos kavereille seurasta . Tästä eteenpäin meidän kisapäivät ei enää veny, kun kaikki kolme kisaavaa koiraa kisaa kolmosissa! Jazi tosin on piirinmestaruuksiin asti "tauolla" ja mä keskityn vaan Jediin. Ennen piirinmestaruuksia olis parit viralliset ja parit epikset tiedossa.

Sunnuntaina mä ajelin aamusta Hyvinkään vinttikoiraradalle. Siellä se päivä meni mukavasti aurinkoisella kentällä. Nahka on kärventynyt, mutta ihmiset oli ilosia kun pääsivät kokeilemaan agilitya. Kerkesin seuraamaan juoksukisaakin. Se näytti niin hauskalta, että sitä pitää päästä joskus kokeilemaan! Tänäkin vuonna russeleitten RotuRace-joukkueeseen huudeltiin osallistujia. 

Maanantaina kävin vihdoin juoksemassa! Kyllä teki terää ja jalat jaksoi ihan kunnon lenkin. Kotosalla pesin lattiat että sain matot paikalleen. Illalla otin Puuskan kanssa keppejä ja kontaktitkin muutaman kerran. Kävinpä vielä heittämässä pienen pyörälenkinkin ennen koirien lenkkiä. Jediltä poistettiin jätkän elämän ensimmäinen punkinpirulainen . Eilen päivä lähti taas käyntiin juoksulenkillä. Pesasin ikkunat ulkopuolelta ja touhuilin koirien kanssa. Puuskan kanssa otin pitkästä aikaa hyppytekniikkatreenin. Viime yönä herättiin rankkasateeseen ja jytinään. Aamuyön unet jäi aika vähiin... Aamu alko taas juoksulenkillä, varmaankin viikon viimeisellä. Loppuviikko juoksennellaan iltasin agin merkeissä . Tänään siivosin vaatekaapit, on se vaan aina melkonen homma. Iltasella taas vähän keppitreeniä Puuskan kanssa.

Huomenna treenit, perjantaina epikset Riksussa. Tällä hetkellä uskoisin olevani menossa. Katotaan millä mielellä olen perjantaina. Yhtään en edes tiedä ketkä kaikki pääsis kisaamaan... Lauantaina olis Terhin 40-v. pippalot. Niiden suhteen vaan tuli yks mutta matkaan, saa nähdä kuinka käy. Sunnuntaina päästään Pasin kanssa Elina Jänesniemen koulutukseen Valkeakoskelle. Mukaan lähtee -yllätys yllätys- Pimu ja Puuska

Nih, pääsipäs unohtuun pari juttua, jotka aiheutti sydämen tykytystä, tai toinen ainakin... Keskiviikkoiltana käytin koirat normaalisti takapihalla iltapissalla. Mun mielestä tytöt kiirehti ekana sisään ja Jedi vähän jumitti ulkona. Yleensä heitän koirille parit namit pissahetken päätteeks sisällä, nyt tein sen ulkona... sisällä vielä tarkistin että Jedi on tyynyllään. Menin sänkyyn ja ihmettelin kun Puuska oli levoton. No, nukahdin kuitenkin nopeesti. Aamulla Puuska tuli mua herättämään, mutta en mä sitä noteerannut. Nousin tuntia myöhemmin ja laitoin koirille ruuat lämpiin. Siinä vaiheessa tuli mieleen, että missä on Jazi??? En löytäny sitä mistään... Jotenkin jo osasin arvata mistä se löytyy, vaikkakin monenlaiset kauhukuvat pyörähti hetken mielessä. Päästin kolmikon pissalle ja siellähän se Jazi heilutti terassilla häntää. Voi jestas! Onneks likka oli pysyny takapihalla ja löytäny pehmosen nukkumapaikankin. Kyllä hetken istuin ja soimasin itteeni, kuinka voin jättää rakkaan koirani ulos yöksi? Onneks oli kuitenkin lämmin ja katto pään päällä. Kiva ettei Jazi ollut suivaantunut ja kaivautunut aidan alta vapauteen... Pasi oli kuullut terassilta rapinaa kun oli lähdössä töihin, mutta eihän se tollasia rapinoita lähe tarkistaan . No, kaikki kuitenkin hyvin, eikä varmasti satu toiste.

Perjantaina kolahti postilaatikkoon ASB (Agility Sports Bulletin)-lehti. Siellä oli joo Pasista ja Pimustakin maininta. Pimusta pariinkin kertaan, ohjaaja vaan oli väärä . Ihan lievä sapetus saatiin taas aikaan heti aamutuimaan. Kyseessä oli vielä juttu, jossa Pimua "ikään kuin vähän kehuttiin" . Ohjaajana oli Partasen Pasi, hänen seurakseen oli vaihtunut RimA (oikeesti E-HKK) ja jackru Niken lisäks koirana Terhin jackru Jeppe. Okei, miehen etunimi ja koiran rotu meni nappiin... Heti seuraavalla sivulla kuitenkin kerrottiin miten Pasi Kosonen ja jackru Pimu olivat AVO-SM:ssa paras kakkosluokan koirakko... Pasi laitto samantien palautetta menemään ja sai pahoittelut pariinkin kertaan. Oikaisu on seuraavassa lehdessä, mutta kuka näitä nyt enää tän kuun lopussa muistaa? Mäkin olin unohtanut jo nyt . Pasi P. on hyvä tyyppi ja loistava ohjaaja. Pimun tapauksessa vaan ei kunniaa voi antaa kellekkään muulle kun meidän Pasille! Jos nyt joku saa tosta jutusta väärän käsityksen, niin odottakoon vaan. Eiköhän tulevaisuudessa tuu selväksi kuka Pimua ohjaa ja "mistä kana pissii" ...