Taas on vierähtänyt ihan liikaa aikaa edellisestä kirjotuksesta . Täytyy yrittää muistella mitä on tapahtunut ja touhuttu... Alotetaan tärkeimmästä, eli SM-kisoista.

Häkkieläin Jedi SM-kisoissa Nastolassa 

Kisoihin valmistauduttiin treenaamalla kisaviikonloppua edeltävänä keskiviikkona. Vedettiin Riksussa kunnon rääkkitreeni kun oltiin kahdestaan paikalla. Tiistaina hieroin Jedin, eikä kummempia jumeja löytynyt. Torstai ja perjantai oli lepoa. Perjantaina iltasella ajeltiin Susalle Lahteen. Kiitos majapaikasta!

Lauantaina oli joukkuekisat, tuomarina Henkka Luomala. RimAn joukkue starttasi numerolla 34 ja Jedi oli joukkueen toinen lähtijä. Ekana lähti Merja ja koohon Foxy, jotka harmittavasti hyllyttivät . No, eipä meillä sen paremmin mennyt. Kepit oli neljäs este ja niille mennessä Jedi lähti haahuilemaan. Tosi harvinaista! Sain kuitenkin tilanteen korjattua, eikä kieltoa tullut. Keppien jälkeen putkeen ja siitä renkaalle... olin kai liikaa edellä ja Jedi tuli ohi renkaasta. Korjasin ja seuraavalle aidan takaakierrolle olinkin auttamatta myöhässä. Hylly tuli. Jedin haahuiluun löytyi syy: Pasi seisoi keppien kohdalla ja tuuli taisi tuoda hajun just sillä hetkellä Jedin nenään. Näin ainakin tosi moni mulle tuli kertomaan. No, enpä olis uskonut että niinkin voi käydä! Radan jälkeen jouduin kasaamaan itseeni jonkin aikaa, ennen kun menin taas ihmisten ilmoille... Sen verran paljon epäonnistuminen harmitti! Joukkueella oli siis kaks hyllyä alla, joten Anna & chipperke Cessi ja Pasi & Pimu pääsivät lähtemään paineettomasti radalle. Kahdella hyllyllä ei pitkälle pötkitä, vaikka kaksi nolla olisi tullutkin. No ei tullut, Annalle & Cessille puomilta 5 ja Pasille & Pimulle putkelta kielto ja tais tulla lopulta hyllykin?! Että se siitä, mutta hieno kokemus oli kyllä .

Koko päivä meni kisoissa hengaillessa. Kaikille ihanille kiitos hyvästä seurasta! Pimun ja Pasin kanssa käytiin kävelyllä ja koirat sai juosta vapaana. Tuli RimAlle onneksi medeissä joukkuekultaa ja makseissa sijoitus oli 4. Ei siis ihan surkea päivä kuitenkaan! Päästiin hörppäämään voittoskumpat omasta sössimisestä huolimatta. Päivän päätteeksi kävin vielä todistamassa Nastolan ABC:n palvelun tason . Marille, Otolle, Lennille ja Pasille kiitos ruokaseurasta. Lahdessa olin muistaakseni vähän ennen ysiä. Ei siinä tarvinnut kauaa sätkiä, punkkulasillisen jälkeen uni tuli melko pikaseen.

Häkkieläin Pimu

Jedi majaili viikonlopun kisapaikalla Suvin ja Teemun teltassa. Me kiitämme ja kumarramme, että saimme käyttää teltan nurkkaa . Sunnuntaiaamuna ilma näytti paljon paremmalta kun lauantaina. Sortsit siis jalkaan ja menoks! Kisapaikalla hyvissä ajoin, Jedin lenkitys ja sitten kyttäämään minien karsintarataa, joka oli hyppäri. Tuomarina oli Huittisen Anne, joten jotain "kivaa" oli varmasti odotettavissa... Lähdettiin jo numerolla 17(/183), joten kauaa ei tarvinnut omaa vuoroa odottaa. Jedillä oli tosi hyvä draivi, ihan niin kun lauantainakin. Sain sen kuumennettua "huippuunsa". Alku meni nappiin. Yhteislähdöt onnistui loistavasti molempina päivinä. Yhdessä takaaleikkauksessa meinasi tulla kielto, mutta onneks ei kuitenkaan. Aikaa kyllä paloi... Kepeiltä putken "pimeään" päähän ja kosh, kielto tuli. Kuvittelin ohjaavani Jedin tarpeeks perille, mutta ehkä lähdin sitten liikkumaan liian aikasin poispäin? Loppurata meni hyvin. Radalta 5 ja aika +4,23 (ia39) Tulos 9,23 ja sijotus 112. Eli ei se ihan nappiin menny. No, mulle oli pääasia että ylipäätään päästiin osallistumaan . Oma ohjaus pysy suunnilleen kasassa ja saatiin tulos! Mun ekat ja Jedin vikat SM-kisat oli ihan jees kokemus

Sunnuntaina en enää jaksanut töröttää kisapaikalla loppuun asti. Katsoin minien finaalin ja lähdin kotiin. Medeissä RimAlle tuli odotetusti tuplavoitto. Suomalaisen Jari & koohon Frodo voitti ja Oksan Sami & koohon Luka tuli toiseksi . Mineissä finaaliin ei päässyt kun Anna ja Cessi. Pasille ja Pimulle tuli karsintaradalta tulokseksi 10. Eka rima ja kielto samalta putkelta kun Jedille. 

Pimu poseeraa   

Mitäs muuta... Juhannuskin oli ja meni. Perjantaina koirat meni äiskälle hoitoon ja me suunnattiin Iittalaan. Vietiin Arttu äidilleen ja jäätiin viettämään jussia. Koirat oli touhunneet illan mökillä mm. sorsia jahdaten. Lauantaina illansuussa ajeltiin hakemaan koirat ja tultiin Tuulokseen. Jussin vietto jatkui vähän rauhallisemmin kahdestaan. Päivällä koirat oli päässeet mammalle kyläilemään. Melko väsyneenä siis koko sakki.

Puuska pääsi tällä viikolla vihdoinkin aksaamaan! Juoksu kesti kyllä ihan liian pitkään, tarjosi itseensä reilun viikon! Treenejä ei ollut, mutta mentiin sitten kylmiltään epiksiin. Oli ihan mielenkiintosta käydä tsekkaamassa missä mennään yli kuukauden tauon jälkeen. Pysyi lähdössä, kontaktit toimi hienosti, keppien sisäänmeno ok, mutta jatkossa tuli virheitä. Taas kun lähdettiin korjaamaan, niin läskiks meni. Omasta ohjauksesta huomas, että oon ohjannut nyt enemmän Jediä. Puuskakaan ei kyllä irronnut yhtään...

Loppuviikon suunnitelmissa reissu Turkuun lauantaina. Mennään Kakolan kierrokselle ja toivottavasti nähdään myös Sami ja Anu + Mea! Koirat menee äiskälle hoitoon päiväksi. Sunnuntaina ajelen Puuskan kanssa Forssaan Savikon Sepon koulutukseen. Ens viikon ke olis kisat Luopioisissa .

Kyräillään kimpassa Jazin luuta!

Asuntorintamalla kuuluu sellaista, että tää on irtisanottu ja uusi hankittu Hervannasta. Kuukauden päästä siis taas muutto edessä! Töitä on haettu monesta paikasta ja yhdestä tarjottukin. Helpoin tietty olis, jos vois siirtyä johonkin Amican paikkaan... No, saa nähdä mistä sitä itsensä löytää. Treenipaikkaa olen kysellyt SportDogParkista ja kyllä sieltä kuulemma sellainen meille löytyy . RimAa saan toivottavasti edustaa jatkossakin.

Jazin puremareikä parani nopeesti ja jäljellä on enää rupi. Säästyttiin siis lekurireissulta. Koirat on olleet terveitä kaikinpuolin. Tai no, juoksu kyllä pisti Puuskan ihan sekasin. Nytkin on vielä ihan reppana. Valeraskautta odotellessa, or not!