Enpä ole taas saanut kirjotettua pitkään aikaan . Ei niin kiire ole, mutta saamaton mikä saamaton...

Takutin kisat... Pitää ihan kaivella jostain muistin syövereistä. Pieleen meni että pätkähti, sen takia ei niin hyvää muistikuvaa kai olekkaan? Puuskalle 2 x hyl ja Jedille hylly. Ykköset tuomaroi Tuomo Pajari. Agirata oli vielä suht ok, hyvät kontaktit. Kielto muurilta kunjätin koiran selän taakse. Puuska sitten hyppäs muurin väärin päin. Hyppäri meni ihan läskiks. Kielto keppejä edeltäneeltä aidalta. Meni kepeille oikein, mutta tuli toisesta välistä pois kun kehuin . Hyppäsi renkaan sivusta, mokasin, olis pitänyt tehdä renkaalla takaaleikkaus. Loppusuoralla pieleen mennyt persjättö. En lopulta saanut Puuskaa hyppäämään aitaa ollenkaan ja vika aitakin jäi suorittamatta. Että sillai .

Teemu, Arttu, Jedi ja Jazi teki aamupäivälenkin kisapaikalle. Jedi kyllä alko mököttää kun tajus ettei pääsekkään radalle. No, se asia korjaantui myöhemmin iltapäivällä. Teemu ja Arttu seurasivat ihmeissään agitouhua, varsinkin rataantutustumista . Kävin Puuskan ja Jedin starttien välissä kotona lepäämässä. Kun pappa vihdoin pääsi kisapaikalle uudestaan ja tajusi, että pääsee radalle, niin johan ilme muuttui. Jedi oli oikein täpäkkänä ja kulki hyvää vauhtia. Tuomarina oli Minna Räsänen. Harmi vaan, että tumpelo ohjaaja hyllytti sen jo neljännelle esteelle . Juurikin oli vastaavaa tilannetta treenattu Puuskan kanssa torstaina. Ja mitä mä sitten teen? Törötän ihan väärässä paikassa ja oon myöhässä työntämässä koiraa takaakiertoon. Jedi sitten hyppäs aidan väärinpäin... puomin jälkeen väärään päähän putkea, Aan alla olleeseen putkeen ei menty ollenkaan... En jaksa muistaa oliko siinä kaikki. Joka tapauksessa tuona päivänä oli suoritusten suunta vaan alaspäin .

Seuraavan viikon keskiviikkona startattiin Jedin kanssa kaks agirataa etelä-puistossa Tampereella. Tuomarina Johanna Wüthrich ja Kari Jalonen. Eka rata oli Johannan. Alku meni hyvin, Jedi oli oikein täpäkkänä. Hätäilin kai vähän puomin jälkeiselle takaakierrolle ja vedätin liikaa, puomin kontakti ei osunut. Takaakierto kyllä onnistui hyvin, niin kun seuraavat hyppykuviot, keinu ja kepitkin kymppiväliin asti... Jedi jätti pujottelun kesken ja paineli putkeen. No sinne oli kyllä tarkotus mennäkkin. En jäänyt korjaamaan, vaan jatkettiin matkaa. Loppu meni hyvin ja Aa oli hyvä. Jalosen rata oli mielenkiintonen, mutta pääsin siihen hyvin sisään tutustuessa. Alku taas jees, mutta Aan jälkeen en antanut koiralle tarpeeks tilaa! Se kiersi aidan taakse ja hyppäs, kun tällä kertaa olis pitänyt hypätä edestä. Loppurata sitten oikein nättiä ja vauhdikasta menoa. Hieno pappapoikaJedimies . Nää hyllyt oli suht hyviä, jäi siis ihan hyvä mieli.

Puuskan torstain treeneissä koira oli taitava. Mua Harri "haukku" laiskaks ja löysäks, tiesi varmaan että parannan tapani. Noi treenit on kyllä ihan mahtavia. Siellä joutuu tekemään töitä ja saa suoran palautteen. Hiki virtaa ja välillä mä pyydän armoo. Mutta ai että kuinka hyvä olo treenien jälkeen on! Yhtään ei tee pahaa maksaa noin hyvästä valmennuksesta .

Lauantaina oli sitten vuorossa Walatin kisat Valkeakoskella. Tuomarina oli Kati Wala, jonka radalle en Jediä olis ilmottanut. Oli ykkösten radatkin kyllä haastavampia kun normaalisti. Kaikki alko jo perjantai-iltana, kun Puuska "kilahteli" iltalenkillä... Se oli ihan pimee! No, sama peli jatku kisoissa, Ekalla radalla alku jees, puomi loistava, mutta sitten kepeille. Koira oli että "mitä mitkä häh? mä juoksen tästä nyt ohi", voi kiesus! Kolme kertaa juoksi vaan ohi ja varmaan viidennellä yrityksellä sain sen pujottelemaan virheittä loppuun. Kepeiltä siis 3 kieltoa = hyl. Loppuradalla vielä mentiin yhen aidan ohi kun en ohjannut kunnolla. Aa oli loistava ja pidin vähän pidempään. Toinen rata lähti lapasesta jo alussa. Puuska vähän karkas lähdöstä, tiputti ekan riman ja tuli tokana olleesta renkaasta ohi . Sitten taas ihan ok menoo. Lentokeinuun loppu se rata, eli ei päästy kepeille asti koittamaan miten ne sujuu... Ihan pimee kakara!

Samana iltana vähän hilluttiin. Susa oli yötä ja Teemun kaverit kävi saunomassa ja syömässä. Olipas mukava kun kävi vähän porukkaa mölyämässä. Susan kanssa ei tietenkään mölytty, vaan laulettiin kauniisti singstaria

Viime viikolla oltiin ekoissa Huittisen Annen kerran kuussa treeneissä. Tykkäsin! Rata oli haastava ja pitkä, mutta tehtiin sitä pätkissä. Keppejä ei otettu osana rataa, että ne varmasti onnistu. Perehdyttiin takaaleikkaukseen vähän paremmin. Lopuksi vielä kepit ja onnistunut suoritus. Seuraavana iltana oli taas Harrin treenien vuoro. Sama juttu kepeillä, pysäytin eka ja sitten vasta kepeille. Koitetaan nyt saada se hilluminen pois kun Puuska kuitenkin osaa! Mahtava fiilis taas treenien jälkeen. Hyvät treenikaverit Maria ja Sanna on vielä piste iin päälle . Molemmissa treeneissä oli havaittavissa Puuskan irtoomista, eli itsenäistymistä. Kiva kun tulee vähän lisähaastetta tähän touhuun .

Viime maanantaina oli karu paluu arkeen, eli töihin. Ajelin viimeviikon ja ajelen vielä tänkin viikon Nokian Renkaille. Toivottavasti ei tarvi kauaa ajella... Salille kerkesin vasta perjantaina. Menin suoraan töistä ja kyllähän se työviikko oli vieny mehut aika tehokkaasti. Lauantaina oltiin Iittalassa lenkkeilemässä. Oli vaan niin kuuma, että en viittiny koiria vetää perässäni. Heittelin sitten palloo kentällä muutaman kerran... Yhden liikaa, koska nartut otti yhteen pallon ja namin takia. AAArgh! Taas sain osuman itekkin kun menin väliin. Jedi sai sitten vielä juosta pallon perässä kun likat oli autossa jäähyllä. Loppupäivä meni kaupoilla ja Artulle pyörää metsästäessä. Löytyhän se sopivakin sitten .

Sunnuntaina olin reipas ja rykäsin salille ennen puoltapäivää. Kylläpä kulki! Oon nyt pyrkinyt käymään salilla vähintään kaks kertaa viikossa. Ens viikolla alkaa kuntonyrkkeily, joten sitten se kaks kertaa riittääkin ihan hyvin. Iltapäivällä ajeltiin Puuskan kanssa Tamskin tallille treenaamaan Marian ja Lunan seuraksi. Otettiin tehotreenejä keinulle, renkaalle, kepeille, Aalle ja puomille. Tunnissa ehti tahkota melkosesti kun oli vaan kaks treenaajaa. Huippua . Taas oli melkosen estehakunen koira matkassa. Onhan se jo aikakin alkaa irtoomaan.

Eilen ja tänään on koirilla ollu vähän tylsää. Ollaan molemmat flunssassa. Olin eilen töissä, mutta tänään kotona. Tällä hetkellä Jedi paukuttaa kumikanan kanssa meneen, olis jo iltalenkin aika... Huomenna taas töihin, kyllä tää olo on helpottanu päivän aikana. On syytäkin, koska torstaina taas treenataan ja viikonloppuna on kisat. Puuskalla lauantaina Ylöjärvellä 3 starttia, joista vaan yhdessä voidaan nousta . Toisen agiradan tuomaroi Wüthrich ja toinen on hyppäri. Puuskalla on siis kyseiseltä tuomarilta jo kaks luva-nollaa, joten kolmas pitää saada joltain muulta. No ei voi mitään, mennään hakeen kokemusta. Jedillä on sunnuntaina samaisessa paikassa kaks agirataa. Että semmosia suunnitelmia.

Puuskan valeraskaus onneks oli ja meni, mutta oli se rankkaa. Jedi on ollu ok, mitä nyt välillä tiputtaa pissaa vähän enemmän. Jazi saa nyt tulehduskipulääkettä. Sillä on yks poskihammas lähdössä ja koitan kotikonstein selvitä siitä. En mielelläni vie lääkäriin kun se pitäis sitten taas rauhottaa... Muuten Jazin hampaat ja ikenet näyttää olevan ihan kunnossa. Lääkityksen myötä se on muutenkin oikein täpäkkänä. Kivut on siis poissa joka paikasta? Jep, mut nyt koirat pihalle!